! / Optužen podravski poljoprivrednik zbog ropstva: Muškarca prisiljavao na rad i tukao

23. 02. 2021. u 13:25:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 3

Općinsko državno tužilaštvo u Koprivnici podiglo je optužnicu zbog ropstva protiv 67-godišnjaka koji je na svom imanju u Podravini iskorištavao 50-godišnjaka i tjerao ga na teške poslove bez naknade.

"Optužnicom se okrivljenog 67-godišnjaka tereti da je od početka 2012. do kolovoza 2020. na svojem poljoprivrednom gospodarstvu u okolici Koprivnice, kršeći odredbe Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda i odredbe Povelje Europske unije o temeljnim pravima, iskoristio teške prilike i siromaštvo 50-godišnjeg oštećenika te ga prisilio da mu svakodnevno obavlja teške fizičke poslove bez ikakve novčane naknade", izvijestilo je tužilaštvo.

Okrivljeniku se stavlja na teret i da oštećeniku nije ishodio zdravstvenu zaštitu niti mu osigurao osnovne higijenske uvjete za život kao i da mu je ograničio slobodu kretanja i društvene kontakte te ga fizički kažnjavao, čime je uspostavio potpunu pokornost i kontrolu nad njegovim životom te postupao s njime kao sa svojim vlasništvom.

Iako u Državnom tužilaštvu nisu otkrili identitet osoba, još nakon pokretanja istrage koja je rezultirala optužnicom neslužbeno se doznalo da je optuženik vlasnik farme u Novigradu Podravskom, a oštećenik porijeklom iz susjednog mjesta Javorovca, javlja Hina.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA