Potop u Zadru: Ulice potpuno poplavljene, veći dio grada ostao bez struje

Radiosarajevo.ba
Potop u Zadru: Ulice potpuno poplavljene, veći dio grada ostao bez struje
Jutro je na zadarskom području započelo najavljenim grmljavinskim nevremenom te kišom koja je obilno počela padati malo iza 7 sati i koja bez prestanka, jakim intenzitetom pada i dalje, piše eZadar.

Oko 7.20 nestalo je i električne energije u većem dijelu Zadra, ali nakon 20-ak minuta opskrba se polako normalizirala od četvrti do četvrti.

Kako javlja eZadar, Civilna zaštita Grada Zadra, donijela je odluku o odgodi nastave u poslijepodnevnoj smjeni u svim osnovnim i srednjim školama na području grada.

Velike količine oborina u kratko vrijeme poplavile su dio ulica u gradu, a kiša i dalje pada jakim intenzitetom pa se očekuju daljnji problemi s oborinskim vodama.

Od ogromne količine vode otvorili su se šahtovi na ulicama.

Obilna kiša u Zadru poplavila je kuće i podrume, a iz Meteorološke postaje Zadar izvijestili su da je od 8 do 10 ujutro palo oko 190 litara kiše po kvadratnom metru, što je više nego dvostruko od prosječnih mjesečnih padavina od 98 litara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije