Opalio kćerki (13) 'ćušku' jer nije učila. Ona pozvala policiju, evo koliku kaznu otac mora platiti

2
Radiosarajevo.ba
Opalio kćerki (13) 'ćušku' jer nije učila. Ona pozvala policiju, evo koliku kaznu otac mora platiti
Foto: Shutterstock / Otac i kćerka / Ilustracija

Otac (40) iz Zagreba kritizirao je svoju maloljetnu kćerku (13) zbog neizvršavanja kućanskih i školskih obaveza. Ona je kasnije pozvala policiju.

Prema presudi koja je donesena ovih dana, dogodilo se to dvaput lani u oktobru i decembru u kući u Zagrebu, a otac je osuđen jer je time “počinio psihičko nasilje na štetu svoje malodobne kćerki“.

“U oktobru u popodnevnim satima u porodičnoj kući, uslijed poteškoća i neslaganja u komunikaciji oko kućanskih poslova i školskih obaveza, kćerki je rekao da je lijena, neodgovorna i neposlušna, te ju je rukom udario po glavi.

Zanimljiva scena iz Sarajeva: Labrador se sam provozao u tramvaju

Zanimljiva scena iz Sarajeva: Labrador se sam provozao u tramvaju

Sve priznao

Potom je u oktobru u popodnevnim satima, u kuhinji u porodičnoj kući, iziritiran time što kći nije naučila za školu i prošetala psa, rukama ju gurnuo u tijelo, čime je otac kod maloljetne kćerke izazvao povredu dostojanstva i uznemirenosti”, navodi se u presudi.

Otac je na sudu sve priznao i rekao kako žali “da je došlo do ovoga, ima jako dobar odnos sa svojom djecom, te isto tako u obitelji razgovaraju o svemu bez zadrške”.

“Ovo je bio jedan izdvojeni slučaj, obećavam da se više neće ponoviti“, rekao je otac koji ima vlastiti privatni biznis, dobra primanja te dosad nikad nije osuđivan.

Kazna 660 eura

Sutkinja ga je proglasila krivim te ga kaznila sa 660 eura (1.230 KM) i 26,50 eura (50 KM) troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna i otac se na nju može žaliti.

Prilikom odmjeravanja visine kazne, sud je okrivljeniku olakotnim cijenio priznanje, obećanje da to više neće ponoviti, te njegovu dosadašnju nekažnjavanost, a otegotnih okolnosti nije bilo”, zaključuje sutkinja u presudi, prenosi portal Danica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije