'Oni koji su ubili Đinđića su još uvijek važni u Srbiji'

Radiosarajevo.ba
'Oni koji su ubili Đinđića su još uvijek važni u Srbiji'


Rajko Danilović, advokat porodice ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića u procesu protiv Zemunskog klana kazao je u ekskluzivnoj izjavi za agenciju Anadolija da je Srbija još uvijek daleko od toga da odgovori na pitanje ko su sve učesnici u Đinđićevom ubistvu.

Jedan od najpoznatijih advokata sa prostora bivše Jugoslavije smatra da nije do kraja istraženo ko je sve učestvovao u organizaciji ubistva.

''Srbija je još uvijek daleko od toga da odgovori ko su sve učesnici u ubistvu Zorana Đinđića. Učesnici kao što su političari, javne ličnosti ili neki iz posla, biznisa nisu do sada obuhvaćeni nijednom istragom. Oni su van opservacije. Tek onda kada se Srbija bude suočila sa željom da sazna ko su sve ubice, moći ćemo malo više da kažemo o tome'', kazao je Danilović za agenciju Anadolija.

Na pitanje zašto se to nije desilo ni deset godina od atentata na premijera Srbije, Danilović je odgovorio:

''Toga nema zato što su ubice još uvijek ljudi koji se pitaju u Srbiji''.

Danilović je ranije ocijenio da je Đinđić ubijen iz političkih razloga, a politički su razlozi, kako je istakao, što ono nije do kraja rasvijetljeno. Prema njegovim riječima, nalogodavci ubistva Đinđića su ostali nedodirnuti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije