Ogorčena trudnica: "Popili smo dvije kafe u Dalmaciji, a račun je bio - šok, nikad više!"

12
Radiosarajevo.ba
Ogorčena trudnica: "Popili smo dvije kafe u Dalmaciji, a račun je bio - šok, nikad više!"
Foto: Slobodna Dalmacija / Kafa

Građani Hrvatske u posljednje vrijeme šalju enormne visoke račune koje dobivaju za popijenu kafu, sokove. I to kafu nisu pili na nekoj ekskluzivnoj lokaciji, nego u običnom kvartovskom kafiću. Drugi su za dvije kafe plaćali i 11 - 12 eura dok su čekali trajekt.

Ovaj put mjesto događaja je Biograd. Jedna trudnica se iz kontinentalne Hrvatske se uputila na more, piše Slobodna Dalmacija.

"Nakon dugog puta do mora, čekajući trajekt, sakrili smo se u dotičnom baru da popijemo ledenu kafu koju pijemo inače cijelo ljeto. Naručimo mi tako te dvije kafe, dobijemo ih u nekim manjim šalicama s natruhama leda, mlake... Rekoh, ajde dobro. Što je tu je.

Podcast s Tomom: Almir Kurt Kugla – raznolikost talenata i životnih pustolovina

Podcast s Tomom: Almir Kurt Kugla – raznolikost talenata i životnih pustolovina

Bacim oko na račun, kad ono: 11 eura (83 kune). Pise 2 x ice caffe, 5.50 eura. Zovnem konobara da sredimo tu zabunu, jer ta kava nema veze s "ice kafeom". Kaže on meni, imate tamo na slici tu kafu i piše cijena.

Ta slika je skroz preko puta terase kod ulaza u kafić, a prije nje je još nekolicina šarenih plakata alkoholnih koktela, pa nema teorije da je skužiš ako nisi sokol. Pogotovo ne bez naočala kao ja, jer sam eto prešla na sunčane da budem ćorava i bezbrižna.

U cjenovniku naravno nema "ice kofija", samo bijela kafa po 2.50 eura, što nalaže zdravom razumu da je to ta cijena. Ali ne, naš hrvatski ugostitelj se "mudro" dosjetio kako preveslati i stranog, a bogami i domaćeg gosta, jer nema "lipšeg" od brze zarade za malo potrošene robe.

Kažem ja konobaru da nam ne može to naplatiti jer nismo dobili željeni proizvod koji uz to nimalo ne nalikuje kafi na slici, niti nam je ukazao na cijenu koje nema u cjenovniku, na što on samo ravnodušno sliježe ramenima i kaže: ja samo radim ovdje, ne odlučujem ja. I tu je priči kraj, jer se nastavlja ponavljati kao pokvarena ploča, bez imalo nade za razvojem trunke empatije prema prevarenim gostima.

Trebali smo samo otići i ne platiti račun, ali iskreno, ne znam ja više "u nas" s kakvim budalama imamo posla, a trudna se tu još navlačiti i svjedočiti mogućim nemirima mi nije padalo na pamet. Ali taj osjećaj frustracije, da si prevaren a niko ne mari ni trunku, zaista ostavlja gorak okus u ustima.

Pouka priče: od sada pa za vijeke prvo upitaj koliko kosta "ice kofi", jer ljudskom bezobrazluku očito nema kraja...", navela je ta gospođa u pismu redakciji Slobodne Dalmacije. 

"Popila sam je tu jednom i nikad više", kaže ogorčena gospođa. 

Račun za kafu
Foto: Slobodna Dalmacija: Račun za kafu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije