Oglasio se redatelj kojeg je pretukao Dragan Bjelogrlić: Prijetio je da će me ubiti

6
Radiosarajevo.ba
Oglasio se redatelj kojeg je pretukao Dragan Bjelogrlić: Prijetio je da će me ubiti
Foto: ATA Images / Predrag Antonijević

U medijima se počela širiti snimka na kojoj srbijanski glumac Dragan Bjelogrlić fizički napada redatelja Predraga Gagu Antonijevića te ga više puta u niškom hotelu "Ambasador" udara šakom u glavu.

Bjelogrlić je zbog toga priveden i zadržan je na 48 sati u pritvoru, a napadnuti redatelj, poznat po kontroverznom filmu 'Dara iz Jasenovca', javio se preko režimske Pink televizije sa svojom verzijom priče, piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, Antonijević je već jednom optužio Bjelogrlića da mu je početkom 2016. godine nudio mito da podrži film "Jesen samuraja", ali smetao mu je i film "Dara iz Jasenovca", za koji je smatra kako uopće nije trebao biti snimljen.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

"On spada u skupinu ljudi koji su se borili protiv snimanja tog filma, smetalo mu je što je film snimljen. Čak je držao i neke seminare za poslovne ljude, kako je sve to bilo pogrešno. Osim toga, postoji i činjenica da sam razotkrio njegovu korupciju, kojom se bavio u prethodnom razdoblju u vezi sa svojim aktivnostima u Filmskom centru Srbije, a koja je trenutno u Tužilaštvu, smatra se kaznenim slučajem", rekao je Antonijević.

Kaže i da dugo nije imao kontakte s njim, pa niti tokom noći napada. Bjelogrlić je sjedio desetak metara od njega, i odjednom je prišao njegovom stolu i počeo ga udarati.

Dodao je kako je Bjelogrlić dok ga je tukao ponavljao "J**ala te Dara iz Jasenovca!".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije