Oglasio se Aleksandar Vučić: 'Svaka čast Lukašenku, ali Putin je ovo riješio'

18
Radiosarajevo.ba
Oglasio se Aleksandar Vučić: 'Svaka čast Lukašenku, ali Putin je ovo riješio'
Foto: Printscreen / Aleksandar Vučić

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je u gostovanju na Pinku komentirao jučerašnju oružanu pobunu pripadnika privatne vojne kompanije Wagner. "Divim se ljudima koji uvijek moraju reagirati u trenutku kad se nešto zbiva i uvijek sve znaju, ja ne mogu kao predsjednik tako istupati, kao analitičar", poručio je.

"Srbija nikad ni u jednoj zemlji neće podržati puč, prevrat. Vlast se mijenja na izborima, jasno iskazanom voljom građana. Ovo nije događaj koji neće ostaviti posljedice i po stanje na bojištu u Ukrajini i na unutarnje političko stanje. Mislim da će ovo imati dubinske i teške posljedice", dodao je. Uvjeren je kako nema sumnje da je u sve umiješan strani faktor, prenosi Nova.rs.

"Ja ne želim kao predsjednik govoriti o tome ko sudjeluje izvana, ali nemojte imati bilo kakve sumnje. Kada kaže Prigožin 'pa nisu to motivi za rat, rat je nepotreban'... Vidite da se niko dubinski ne bavi istraživanjima. Za razliku od većine koji misle 'tresla se gora, rodio se miš', mislim da će ovo imati teške posljedice", istaknuo je. 

Tužne vijesti: Preminuo legendarni trener, karijeru počeo u KK Bosna

Tužne vijesti: Preminuo legendarni trener, karijeru počeo u KK Bosna

"Putin je govorio o Prvom svjetskom ratu, ne znam koliko gledatelji znaju, da Rusija nije izgubila u Prvom ratu. Imali su više divizija, ali je teška situacija iznutra, i strane službe koje su razbile jedinstvo u Rusiji, doveli do nemira u zemlji.

Usprkos pokušaju Kerenskog, da u jednoj uspješnoj bitci u junu 1917. godine preokrene stvar, izbija Oktobarska revolucija koja je dovela do decenije uništavanja, svega što je pravoslavno, i decenija uništavanja ekonomije", nastavio je.

Vučić je rekao i da je situacija riješena isključivo zahvaljujući predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu. "Svaka čast Lukašenku, ali ovo je završio Putin", kaže Vučić. Nije želio odgovoriti na pitanje kako bi se potencijalno slabljenje Putina odrazilo na Srbiju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije