Oglasili se iz policije Crne Gore o samoubistvima TikTokerke i dječaka iz Pljevalja

3
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz policije Crne Gore o samoubistvima TikTokerke i dječaka iz Pljevalja
Foto: Noizz.rs / Profili dvoje mladih i most s kojeg su skočili

Crnogorska policija oglasila se zvaničnim saopštenjem o dva misteriozna samoubistva koja su se dogodila u razmaku od par sedmica - na istom mjestu na isti način.

Prvo samoubistvo dogodilo se 27. jula kada je s mosta na Tari u smrt skočila dvadesetogodišnja popularna TikTokerka iz Crne Gore M. G, a drugo prije nekoliko dana, nakon što je upravo na društvenoj mreži TikTok najavio, na isti način i na istom mjestu sebi je život oduzeo dječak (13) iz okoline Pljevalja.

MUP je saopštio da ova dva samoubistva, prema do sada poznatim informacijama, nemaju nikakve veze s nekom sektom, niti internet izazovom s društvene mreže TikTok koju su obje osobe intenzivno koristile.

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Poznato je i da je V. T. (13) na ovoj mreži "pratio" M.G, ali i da je nakon njene smrti objavljivao njene fotografije i komentare da je ona "njegova najveća ljubav" i da "želi da ide kod nje u raj".

"Do sada preduzete radnje u odnosu na dva tragična slučaja koja su se dogodila na području Pljevalja ne ukazuju na to da je u pitanju djelovanje sekte ili neki internet izazov. Policija vrši intenzivne provjere i u tom smjeru i javnost će o ishodu istrage biti blagovremeno obaviještena", saopštio je MUP.

U saopštenju je istaknuto da, s obzirom na starost žrtava, Uprava policije slučaju pristupa s posebnom pažnjom i senzibilitetom.

"Službenici Uprave policije analiziraju sve raspoložive informacije koje su dostupne na društvenim mrežama, a koje se mogu dovesti u vezu s predmetnim samoubistvima i rade na identifikaciji osoba koje stoje iza dva profila na društvenoj mreži", saopštio je MUP Crne Gore i dodao da će u sklopu svojih redovnih aktivnosti, a u cilju preventivnog djelovanja, "policijski službenici i ubuduće preduzimati aktivnosti shodno raspoloživim podacima kako bi s drugim nadležnim službama dali doprinos prevenciji suicida kod mladih".

"Zaštita dobrobiti dece je obaveza cjelokupnog društva gdje i policija ima određenu ulogu te apelujemo na cjelokupnu društvenu zajednicu da posveti dužnu pažnju djeci i mladima kao i identifikovanju i rješavanju njihovih problema i izazova s kojima se susreću u periodu odrastanja. Apelujemo na roditelje da povećaju nadzor nad načinom korištenja interneta od strane njihove djece i da sve neobične i neprimjerene sadržaje i objave, poruke i slično ukoliko ih primijete prijave najbližoj policijskoj stanici."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije