Oglasila se cimerica poginule studentice (23) iz Hrvatske: 'Odjednom sam čula neke strašne zvukove'

0
Radiosarajevo.ba
Oglasila se cimerica poginule studentice (23) iz Hrvatske: 'Odjednom sam čula neke strašne zvukove'
Foto: Privatni album / Stela Novaković i cimerica Matea

U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se u utorak, 30. januara, oko 10.20 sati dogodila u Lovranu, poginula je 23-godišnja pješakinja.

Opatijska policija provela je kriminalističko istraživanje nad vozačem (41) kojega sumnjiči da je ne održavajući naprave za rad u ispravnom stanju i ne postupajući po propisima ili tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama, iz nehaja prouzročio smrtno stradavanje i povređivanje pješakinja. Naime, Policijska uprava primorsko-goranska navodi kako je u nesreći povrijeđena 28-godišnja pješakinja, dok druga 22-godišnjakinja nije zadobila tjelesne povrede.

"Osumnjičeni je navedenog dana upravljao teretnim vozilom (kamionom s pumpom za beton), krećući se iz smjera Medveje prema Opatiji, kada je na području Lovrana uslijed neodgovarajućeg osiguranja pokretnog dijela teretnog vozila došlo do izvlačenja metalnog stabilizatora tzv. noge, a potom i smrtnog stradavanja i povređivanja pješakinja, koje su se u tom trenutku kretale trotoarom u istom smjeru kao i spomenuto teretno vozilo", opisala je policija te dodala:

Nekadašnja Dinamova zvijezda bori se sa vremenom: "Bolest je neizlječiva, umrijet ću"

Nekadašnja Dinamova zvijezda bori se sa vremenom: "Bolest je neizlječiva, umrijet ću"

"Po završetku kriminalističkog istraživanja 41-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio teška kaznena djela protiv opće sigurnosti, a u vezi s kaznenim djelom dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te je predan pritvorskom nadzorniku".

Djevojka poginula u nesreći bila je studentica iz Daruvara. Njena je cimerica za 24sata ispričala kako su bile bliske prijateljice te zajedno studirale. Ona je 23-godišnjakinju i druge djevojke čekala da nakon ispita odu na kafu.

Žrtva nesreće koja je šokirala Hrvatsku mlada je studentica (23): 'Javila da je položila ispit'

Žrtva nesreće koja je šokirala Hrvatsku mlada je studentica (23): 'Javila da je položila ispit'

"Izašla sam iz auta i čekala cure u kafiću. One su tražile parking i trebale mi se pridružiti za nekoliko minuta. Čekala sam, ali nisu stizale. Odjednom sam čula neke strašne zvukove s obližnje ceste, nisam ni slutila što se dogodilo", priča cimerica nastradale.

"Tada me je nazvala jedna od njih i rekla da se dogodila nesreća. Promrmljala je da nešto nije u redu, ali u tom prvobitnom šoku vam ne znam ni sad ponoviti šta mi je tačno rekla. Odmah sam otrčala nekoliko metara dalje, do mjesta nesreće, no nisu mi dali blizu. Plakala sam i bila u potpunom šoku", dodala je shrvana djevojka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije