Određen pritvor Darku Šariću, evo šta mu se stavlja na teret

0
Radiosarajevo.ba
Određen pritvor Darku Šariću, evo šta mu se stavlja na teret
Foto: Kurir.rs / Darko Šarić

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal je 16. aprila 2022. godine, nakon saslušanja osumnjičenih Darko Šarić, D. L, D. O, D. M, U. R. donio rješenje kojim je prema osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će se okrivljeni, svaki ponaosob, boravkom na slobodi kriti ili dati u bjekstvo i postati nedostupni pravosudnim organima, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove krivičnog djela, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo.

Protiv navedenog rješenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rješenja.

Osumnjičenom se na teret stavljaju sljedeća krivična djela:

Nermin Nikšić: Održat ćemo sastanak iza zatvorenih vrata, nekad je bolje da sami sjednemo

Nermin Nikšić: Održat ćemo sastanak iza zatvorenih vrata, nekad je bolje da sami sjednemo

Osumnjičenom Darku Šariću stavljeno je na teret izvršenje krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnog djela teško ubistvo, krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivično djelo izazivanja opšte opasnosti, krivično djeloo podstrekavanju u vezi sa krivičnim djelom zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, saopšteno je iz Višeg Suda u Beogradu, prenosi Telegraf.

Sudija za prethodni postupak je imao u vidu odredbu člana kojom je propisano da će organ postupka voditi računa da se ne primjenjuje teža mjera ako se ista svrha može postići blažom mjerom kojom je propisana obaveza suda da trajanje pritvora svede na najkraće neophodno vrijeme i da u toku cijelog postupka pritvor ukine čim prestanu razlozi na osnovu kojih je bio određen, te da pritvor predstavlja mjeru obezbjeđenja prisustva okrivljenih u cilju nesmetanog vođenja krivičnog postupka, pa shodno navedenom nalazi da se pritvor u konkretnom slučaju po navedenim zakonskim osnovima pokazuje kao nužna i neophodna mjera za obezbjeđenje prisustva okrivljenih i za nesmetano vođenje krivičnog postupka, dok drugačiji navodi okrivljenih i njihovih branilaca, iz razloga koji su obrazloženi u prethodnim stavovima rješenja, nisu bili od uticaja na donošenje drugačije odluke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije