Crnogorski taksista naivnim turistima naplatio 28 eura za četiri kilometara

Radiosarajevo.ba
Crnogorski taksista naivnim turistima naplatio 28 eura za četiri kilometara
Foto:Pixabay / Ilustracija
Nakon što je saobraćajni inspektor utvrdio nepravilnsot prema turistima, Komunalna inspekcija i policija zabranila je pljevaksom preduzeću “Mili company“ da u budućnosti angažira vozača N. C.

Malo skuplje cijene za strance nepisano su pravilo taksi vozača  u mnogim zemljama svijeta. I dok neki ostavljaju mogućnost cjenkanja, neki su vrlo odlučni da vam izbiju sve do posljednjeg dinara u džepu.

Tako je vozač inicijala  N. C.  turistima naplatio 28,95 eura za vožnju na relaciji Budve do Bečića, odnosno za  nepuna četiri kilometara.

Gradonačelnik Dragan Krapović potvrdio je da su identifikovali vozača i udruženje kojem pripada i ocijenio da su napravili težak prestup i nanijeli veliku štetu, te unizili ugled Budve kao turističke destinacije, prenose Vijesti.

On je istakao da su pokušali da pronađu i goste koji su pretrpjeli neprijatnost kako bi im se “lično izvinio” i ponudio da im Opština plati boravak u Budvi, ali da u tome nisu uspjeli.

“Ubuduće, ukoliko bilo koji taksi prevoznik ili udruženje napravi ovakav prestup, odlučni smo da im odmah oduzmemo licence. Nova uprava odmah je krenula sa sređivanjem haosa koji je zatekla u taksi prevozu.  Desio se ovakav slučaj na početku sezone, zato ćemo svaki sličan prestup ubuduće najstrože sankcionisati”, oštro je osudio Krapović.

Krapović je juče donio odluku o cijenama usluga u auto-taksi prevozu. U okviru svake tarife određuje se mininalma i maksimalna cijena za svaku uslugu. Minimalna cijena starta vožnje je 50 centi, a maksimalna 1 euro. Mininmalna cijena vožnje po pređenom kilometru je 70 centi, a maksimalna 1,8 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije