Očekuje se da tribunal potvrdi tim odbrane

Radiosarajevo.ba
Očekuje se da tribunal potvrdi tim odbrane

Haški optuženik i bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić predložio je beogradskog advokata Branka Lukića za svog glavnog branioca pred Haškim tribunalom i očekuje se da to ovaj sud po hitnom postupku potvrdi - rekao je SRNI Mladićev adovkat Miloš Šaljić.

Šaljić je dodao da će osim njega i Lukića, u timu odbrane biti još i ruski advokat Aleksandar Mezjajev, ali da će biti određen još jedan član.

"Danas se Mladić odlučio i Branko Lukić će biti glavni branilac", naveo je Šaljić, koji očekuje da će haški sud po hitnom postupku potvrditi tim odbrane.

Šaljić se juče i danas u Hagu sreo sa Mladićem.

Lukića još nije postavio Tribunal, ali će to biti formalnost, budući da je Lukić na listi akreditovanih branilaca i jer je pred sudom u Hagu je zastupao više optuženih.

Mladić je uhapšen u Srbiji 26. maja, a u Tribunal je doveden pet dana kasnije.

U pojavljivanjima pred sudijom, odbio je da se izjasni o krivici, insistirajući da za branioca bude postavljen Šaljić, koji ne ispunjava uslove za rad pred sudom. U skladu sa pravilima, sudija je u spis uveo da je Mladić izjavio da nije kriv.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije