Objavljeni novi detalji ubistva u zagrebačkom tramvaju: Čovjek je izboden

Radiosarajevo.ba
Objavljeni novi detalji ubistva u zagrebačkom tramvaju: Čovjek je izboden
FOTO: AA / Upozorenja u zagrebačkim tramvajima

Hrvatska policija je objavila detalje pronalaska mrtvog tijela u tramvaju u Novom Zagrebu.

Podsjetimo, jučer ujutro u tramvaju na stajalištu na Mostu mladosti u Zagrebu pronađeno je mrtvo tijelo muškarca. Tijelo je pronađeno u 9:08, a na njemu su bili vidljivi tragovi nasilja.

Kako je Index jučer doznao, na tijelu je uočena ubodna rana. Nakon uviđaja tijelo je upućeno na obdukciju radi utvrđivanja identiteta. 

Potvrđena optužnica protiv Vasvije Vidović

Potvrđena optužnica protiv Vasvije Vidović

Policija je pak danas objavila šta dosad zna.

Naime, jedna putnica u tramvaju linije broj 6, koji je vozio na relaciji Sopot-Most Mladosti, u 8:55 obavijestila je ostale putnike, a oni potom i vozača, da se u priključnim kolima nalazi muškarac za kojeg se čini da je u besvjesnom stanju.

Vozač je zaustavio vožnju te su putnici pokušali pomoći muškarcu kada su uočili da je povrijeđen, zbog čega je zatražen dolazak hitne medicinske pomoći i policije.

Hitna medicinska pomoć je po dolasku konstatirala smrt muškarca, dok je, s obzirom na sumnju u kazneno djelo, zamjenica županijskog državnog odvjetnika uz stručnu pomoć ekipe za uviđaj obavila uviđaj kojim je utvrđeno da je nepoznati počinitelj oštrim predmetom usmrtio 52-godišnjaka.

Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije