Uznemirujući detalji zločina u Somboru: Kako je Zdravko ubio kćerke i suprugu

0
Radiosarajevo.ba
Uznemirujući detalji zločina u Somboru: Kako je Zdravko ubio kćerke i suprugu
Foto: Blic.rs / Žrtve femicida u Somboru

Ubistvima i samoubistvu koji su se prekjuče dogodili u Somboru u Srbiji, kada je, podsjećamo, Zdravko Goranović (59) ubio suprugu Mirjanu (55) i njihove kćerke Anastasiju (19) i Anabelu (15), zapalio kuću i obesio se, prethodili su višegodišnji problemi između supružnika.

Kako otkriva izvor blizak istrazi za srbijanske medije, Zdravko je bio i na potjernici!

"Goranović je imao dva krivična djela, neplaćanje alimentacije i nasilje u porodici.

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

Ranije su ova dva krivična djela bila razdvojena, ali su 18. avgusta oni spojeni u jedno", piše u saopštenju Osnovnog suda u Somboru.

Zdravko je zbog neplaćanja alimentacije završio na sudu, međutim, on se nije pojavljivao pa je sud za njim raspisao potjernicu.

Ubica iz Sombora završio je 29. jula u pritvoru.

"Goranović je 22. decembra osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i tri meseca. Takođe, njemu je izrečena i mera zabrane prilaska i komunikacije Mirjani i Anastasiji. Optuženom je zabranjeno približavanje na udaljenosti manjoj od 100 metara, zabranjeno mu je dalje uznemiravanje oštećenih u trajanju od pet godina", navodi se u saopštenju suda.

Njemu je ukinut pritvor 22. decembra koji je određen rešenjem 28. decembra prošle godine jer "ne postoji više razlog zbog kog bi bio u pritvoru".

"Pušten je na slobodu do početka izdržavanje zatvorske kazne. Naime, Somborac je odležao već pet mjeseci u zatvoru. Zabrana prilaska, sastanaka i komunikacije s ženom i kćerkom može trajati dok za merom ima potrebe, a najduže 22. marta 2022. godine", piše u saopštenu somborskog suda i dodaje se:

"Nakon toga će se ispitati da li ima potrebe za daljim trajanjem mjera. Određeno je da će kontrolu ovih mjera vršiti PU Sombor, gde mu se takođe određuje i mjera zabrane napuštanja boravišta bez prethodnog odobrenja".

Podsetimo, za sada još sa sigurnošću nije rekonstruisan zločin, ali se pretpostavlja da je ženu i kćerke ubio na spavanju.

"Pretpostavlja se da ih je ubio na spavanju, jer u suprotnom bi se vjerovatno barem jedna spasila. Recimo, da je počeo da ubada ženu, kćerke bi valjda pobjegle, dozvale pomoć.

Pošto je počinio masakr, mrtve članove porodice je dovukao do prizemlja kuće, odnosno ulaznog hodnika i tu ih je spalio.

Tri leša nađena su jedan pored drugog. Bila su skroz ugljenisana, do neprepoznatljivosti.

Tijelo Zdravka Goranovića nađeno je u kući u plamenu na tavanu kuće", podsjetio je sagovornik upoznat sa istragom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije