Objavljena snimka tučnjave na Platku, MMA borci udarili HGSS-ovca u glavu

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena snimka tučnjave na Platku, MMA borci udarili HGSS-ovca u glavu
Foto: Jutarnji list / Incident na Platku

Petoricu sudionika tučnjave na Platku u nedjelju, 29. januara, policija će prekršajno prijaviti za naročito drsko ponašanje i tučnjavu, a među njima i pripadnika HGSS-a, rečeno je na konferenciji primorsko-goranske policije u četvrtak.

Snimku tučnjave na Platku ekskluzivno je objavio RTL, a možete je vidjeti OVDJE. Nešto kasnije dužu snimku tučnjave objavio je i dnevnik.hr, a možete je vidjeti OVDJE.

Na konferenciji za novinstvo su zamjenik načelnika policijske uprave Hari Brnad i načelnik 2. policijske stanice u Rijeci Tihomir Poje potvrdili da su među pet osoba koje se prekršajno prijavljuje trojica iz automobila BMW, ali i pripadnik HGSS-a te još jedna osoba koji su u tučnjavi povrijeđeni.

Užas u Zenici: Maloljetnica silovana u parku

Užas u Zenici: Maloljetnica silovana u parku

Zimska idila u Hrvatskoj, HGSS kaže: 'Vas ćemo izvući, ali limeni ljubimci možda dočekaju proljeće'

Zimska idila u Hrvatskoj, HGSS kaže: 'Vas ćemo izvući, ali limeni ljubimci možda dočekaju proljeće'

Svi su bili pod utjecajem alkohola, a prisutnost droga u organizmu se ne utvrđuje u ovakvim slučajevima, naveo je Poje. Neki od petorice se prijavljuju za tučnjavu, a drugi za naročito drsko ponašanje, što se smatra težim prekršajem, naveo je Poje, ne preciziravši ko se za što tereti.

Za te prekršaje može se izreći zatvorska kazna do 30 dana ili novčana u rasponu od 20 do 170 eura. Predstavnici policijske uprave istaknuli su da policija ne utvrđuje ko je započeo incident, jer to nije relevantno za ocjenu je li riječ o prekršaju.

Istaknuto je da je trojicu mladića iz BMW-a policija privela nakon incidenta te ih zadržala u pritvoru 12 sati, koliko je određeno zakonom. Rekao je da nisu privedeni odmah prekršajnom sudcu jer policija tada nije raspolagala svim potrebnim informacijama.

Policija je u četvrtak, nakon dobivenih medicinskih nalaza i mišljenja, nedvojbeno utvrdila da se u ovom slučaju radi o prekršajima, a ne o kažnjivom djelu, naglasio je Hari Brnad. Odlučujuće su bile kvalifikacije ozljeda. Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci je, nakon što mu je policija dostavila cjelokupnu medicinsku dokumentaciju, utvrdio da su sve tri osobe zadobile lakše ozljede, rekao je Brnad, piše Jutarnji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije