Objavljen snimak napada u Zagrebu: Slučajni prolaznik imao je ludu sreću

0
Radiosarajevo.ba
Objavljen snimak napada u Zagrebu: Slučajni prolaznik imao je ludu sreću
Foto: Printscreen / Sa snimka

U Ravnateljstvu policije u Zagrebu održana je konferencija za medije policije i nadležnog Državnog odvjetništva, vezano uz istragu kaznenog djela višestrukog pokušaja teškog ubojstva s elementima terorizma, počinjenog ovog ponedjeljka na Trgu sv. Marka u Zagrebu. 

Na početku presice pokazana je snimak napad na policijske službenike na Markovom trgu. Sve su snimile nadzorne kamere.

Jutarnji list u posjedu je cijelog snimka napada na Markovom trgu.

Na videu se jasno vidi kako se Danijel Bezuk laganim korakom približava ulazu u zgradu Vlade, odjednom vadi kalašnjikov i ranjava policijskog službenika. Potom se mladi napadač još malo zadržao ispred samog ulaza i nasumično pucao.

Veliku sreću u cijeloj priči imao je jedan dostavljač koji je bio u jednom trenutku najbliži Bezuku, ali je čudom izbjegao metak. Na kraju se sakrio iza automobila i ostao tamo ležati do kraja pucnjave.

Bezuk je u jednom trenutku nestao iz kadra, a kako je rekao direktor policije Nikola Milina, išao je promijeniti šaržer kako bi nastavio pucati. To je i napravio, ali planove su mu promijenili policijski službenici koji su uzvratili vatru i potjerali napadača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije