Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Hrvatskoj: Izviždani Josipović i Milanović

Radiosarajevo.ba
Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Hrvatskoj: Izviždani Josipović i Milanović

Govor predsjednika Vlade Hrvatske Zorana Milanovića na središnjoj svečanosti Dana pobjede i domovinske zahvalnosti danas u Kninu popraćen je zvižducima i burnim negodovanjem velikog dijela okupljenih, zviždalo se i predsjedniku Republike Ivi Josipoviću, a govor predsjednika Sabora Josipa Leke saslušan je mirno, javila je Fena.

"Skidajte ga, skidajte ga", vikali su nazočni Milanoviću koji se pokušao obratiti skupu dok ih je dio pjevao Zovi samo zovi i druge domoljubne pjesme. 

"Pozivam one koji dvije godine deru svoje grlo da dođu zviždati na Markov trg jer se tamo zviždi, a ovdje je mjesto na kojem se poštuje", odgovorio im je premijer s govornice. 

Znatno manje burnim negodovanjem i zvižducima dočekan je predsjednik Republike, kojemu su iz publike dobacivali "ne dajte mu govoriti" i "Vukovar, Vukovar!" 

"Vukovar i Knin su hrvatske svetinje", poručio je nazočnima Josipović dodavši kako su Hrvatskoj njeni branitelji ostavili kao dužnost slobodu, demokratiju, ljudska prava i gospodarske ciljeve. 

Predsjednik Sabora Josip Leko izrazio je zabrinutost dubinom krize i podjelama u hrvatskom društvu. "Umjesto podjele moramo zajednički osigurati bolju budućnost i nama i generacijama koje dolaze," rekao je Leko. 

Predsjednik šibenske županijske HVIDR-e svojim je suborcima poručio: "Sad ste u zadnjim redovima, a kad je trebalo bili ste u prvim". 

Hrvatska, kazao je, ne ide u dobrom smjeru, a branitelji su marginalizirani. "Ako je Domovinski rat temelj suvremene Hrvatske, branitelji su temeljna vrijednost Domovinskog rata pa i Hrvatske".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije