Nožem izbo majku u Splitu pa dočekao policiju: "Ubio sam demona"

0
Radiosarajevo.ba
Nožem izbo majku u Splitu pa dočekao policiju: "Ubio sam demona"
Foto: Hrvatska policija / Hrvatska policija, Ilustracija

Jeziv zločin dogodio se u Splitu. M. P. (28), koji inače radi kao kuhar, a do sada ima tek prijavu za remećenje reda i mira, najvjerojatnije će odgovarati za teško ubistvo majke Ive P., koju je policija jučer našla mrtvu u stanu na šestom spratu zgrade u Mosećkoj ulici.

Žena je imala mnoštvo rana zadanih velikim kuhinjskim nožem, a našli su je u sobi. U stanu nije bilo tragova borbe, piše Dalmatinski portal.

Policija je došla na vrata stana porodice nakon dojave zabrinutih građana da već nekoliko dana nisu uspjeli s njom uspostaviti kontakt. Dočekao ih je sin ubijene.

Vlast propustila šansu: Stupile su na snagu izmjene Ustava FBiH koje je nametnuo Schmidt

Vlast propustila šansu: Stupile su na snagu izmjene Ustava FBiH koje je nametnuo Schmidt

Rekao je policajcima: 'Ubio sam demona.'

Odmah je uhapšen, nije pružao otpor. Odveden je na psihijatriju kako bi se vidjelo je li u stanju za kriminalističko istraživanje. Ljekari su procijenili da jest, pa je prebačen na obradu u policiju.

Tokom dana predat će ga pritvorskom nadzorniku, nakon čega mu slijedi ispitivanje kod zamjenice državnog odvjetnika. Prije toga će ga vještačiti psihijatrica da se vidi je li ubrojiv. Ranije se već liječio zbog psihičkih tegoba, ali ambulantno. Imao je propisanu terapiju.

Ubijena žena zadnji put je viđena živa prekjučer navečer. Ona i sin bili su u posjeti njezinoj sestri. Ubistvo se dogodilo ili tokom noći ili jučer ujutro.

Ovo je treće teško ubistvo ženske osobe u Splitu u posljednja tri mjeseca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije