Novosadski aktivisti zapalili fotografiju zločinca Ratka Mladića

3
Radiosarajevo.ba
Novosadski aktivisti zapalili fotografiju zločinca Ratka Mladića
Foto: Printscreen/ Antifašistički front 23. oktobar / "Gori Mladić"

U svijetu se danas obilježa Međunarodni dan tolerancije.

Tim je povodom grupa "Antifašističkog fronta 23. oktobar" iz Novog Sada organizovala akciju paljenja fotografije osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

"Tolerancija je poštovanje, prihvatanje i uvažavanje bogatstva različitosti u svjetskim kulturama, naša forma izražavanja i način da budemo ljudi. Ona je zasnovana na znanju, otvorenosti, komunikaciji i slobodi mišljenja, savjesti i uvjerenju. Tolerancija je harmonija u različitostima. To nije samo moralna dužnost, to je također politički i zakonit zahtjev. Tolerancija, vrlina koja mir može učiniti mogućim, doprinosi mijenjanju kulture rata u kulturu mira. I baš te '95. ovaj čovjek je to pogazio, činio sve suprotno. Time što je dehumanizovao druge i drugačije diskvalifikovan je da mu se ime i riječ tolerancija nađu u istoj rečenici. Prema ratnim zločincima društvo ne treba i ne smije imati nikakvu toleranciju", navode iz ove organizacije.

Michael Murphy objavio zanimljiv video: 'Vjerujemo u multietničku Bosnu i Hercegovinu'

Michael Murphy objavio zanimljiv video: 'Vjerujemo u multietničku Bosnu i Hercegovinu'

U Beogradu je proteklih dana u nekoliko navrata uništavan mural Ratka Mladića u Njegoševoj ulici, ali je isti uz pomoć njegovih pristalica, odnosno serbijanskih desničara prepravljan.

Video paljenja Mladićeve fotografije možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije