Novosađaninu zaplijenjeno 3.000 tableta za potenciju

Radiosarajevo.ba
Novosađaninu zaplijenjeno 3.000 tableta za potenciju

Uprava carina saopštila je danas da su carinici na graničnom prelazu Gostun spriječili krijumčarenje velike količine tableta za potenciju i devet mobilnih telefona, dok je ukupna vrijednost prekršaja procijenjena je na oko 8.000 eura, javljaju Nezavisne

Tablete i telefoni su otkriveni na ulazu u Srbiju, u automobilu kojim je upravljao 40-ogodišnji srpski državljanin iz Novog Sada.

Detaljnom pretragom prtljažnika, u platnenoj torbi oblijepljenoj selotejp trakom i u plastičnim kesama pronađeno je više od 3.000 komada tableta za potenciju, 130 blistera, 11 vaginalnih gelova i devet mobilnih telefona poznatih marki, za koje postoji sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine.

Tablete su marke Man King, Male Best, Kamagra, Cialis i Levitra.

Vozač, protiv koga je pokrenut prekršajni postupak, izjavio je da je preparate kupio u Crnoj Gori, te da je htio da ih koristi za sopstvene potrebe i pokloni prijateljima.

Uprava carina napominje da se u putničkom prometu u zemlju mogu unijeti lijekovi za uobičajenu terapiju, isključivo za ličnu upotrebu, u količini primjerenoj datom putovanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije