Novinarka HRT-a o padu u nesvijest tokom javljanja uživo

0
Radiosarajevo.ba
Novinarka HRT-a o padu u nesvijest tokom javljanja uživo
Print Screen / Trenutak pada

"Dan mi je počeo vrlo rano, obiteljskim obvezama prije posla. I onda je gospodin Škoro izabrao loš tajming za objavu ostavke", započinje uz smijeh svoju priču Mirjana Posavac, novinarka HRT-a s 25 godina iskustva u televizijskom poslu, o svojih neobičnih "pet minuta slave" ovoga utorka kad je izgubila tlo pod nogama pred kamerama tokom javljanja uživo u Dnevnik.

Objašnjava nam kako televizijski novinari vole da "breaking news" ipak bude malo ranije u danu, zbog tehnologije posla. Uglavnom, prihvatila se tog zadatka za središnji Dnevnik. U cijeloj brzini nije puno mislila na sebe.

"Nisam baš odveć pazila pijem li dovoljno tekućine i kad sam trebala zaokružiti dan dobro odrađenim poslom, dogodilo se ono što ni u snu nisam očekivala, piše Jutarnji.hr.

Podsjetimo, pozlilo joj je usred razgovora s Igorom Peternelom iz Domovinskog pokreta, a prije nego što se srušila vidjelo se da duboko udiše prije nego što je zateturala. Na licu je nosila masku. Njezin sugovornik se zbunjeno odmah pomaknuo s mjesta u namjeri da pomogne.

"Nadamo se da je Mirjana dobro", rekao je voditelj Đurica Drobac kad se kamera vratila u studio.

Mirjana kaže da je u prostoriji iz koje se javljala bilo prilično vruće, iako su domaćini u Domovinskom pokretu bili vrlo ljubazni i upalili su klimu.

"Vrućina u kombinaciji s maskom za lice i umorom, ipak ja više nisam djevojka (smijeh), učinila je svoje. Pao mi je tlak i samo sam osjetila da mi izmiče tlo pod nogama", prisjeća se.

Sekunde su joj se učinile predugim i nadala se da će uspjeti odraditi prilog do kraja.

"Nisam htjela naprasno prekinuti sugovornika, a u sebi sam pomislila - izdržat ću. Ali osjećaj slabosti je brzo prevladao. I nažalost, dogodilo se teturanje zbog kojeg mi je vrlo neugodno, pa se ispričavam svim našim gledateljima koje sam uznemirila. Ni mom suprugu, djeci i roditeljima nije bilo svejedno. I njih sam uplašila", govori nam Mirjana, koja je nakon svega dobila brojne pozive podrške.

Matea Jozeljić iz Domovinskog pokreta je odmah pozvala Hitnu pomoć koja je vrlo brzo došla. Ustanovili su da je novinarki tlak nizak. Šećer, motorika i ostali dio pregleda je pokazao da je sve u redu. Mirjana se još nije javila svojoj liječnici, ali obećaje da svakako bude.

Opširnije pročitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije