Novinari HRT-a protiv cenzure

Radiosarajevo.ba
Novinari HRT-a protiv cenzure

Oko sto pedeset novinara informativnog programa Hrvatske radiotelevizije danas su protestirali nalijepivši na usta flaster čime su željeli dići svoj glas protiv cenzure i medijskih nesloboda na javnoj radio televiziji, javlja Slobodnaevropa.org

Novinari su, potvrdio je to za Radio Slobodna Evropa Denis Latin, protestirali protiv načina na koji se vodi programska politika od kada je na čelu Hrvatske televizije glavna urednica Hloverka Novak Srzić, kao i zbog zabrane javnih istupa novinara.

Direktan povod protesta novinara jesu posljednja događanja na Hrvatskoj radioteleviziji: smjena novinarke Ane Jelinić s mjesta urednice popularne emisije „Dossier.hr“, ali i zbog sveopšteg stanja u ovoj televizijskoj kući.

Pred zgradom HRT-a okupili su se svi značajniji novinari, koji su i svojevrsni brendovi ove kuće: Denis Latin, Aleksandar Stanković, Zoran Šprajc, Đuro Tomljenović i Petar Vlahov.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije