Novinar Zoran Božinovski uhapšen po potjernici Interpola za špijunažu

Radiosarajevo.ba
Novinar Zoran Božinovski uhapšen po potjernici Interpola za špijunažu

Makedonski novinar Zoran Božinovski uhapšen je u Novom Sadu po Interpolovoj potjernici, rečeno je danas agenciji Beta u novosadskoj policiji, javlja Blis.rs.

Portparolka policije Mileva Tomić rekla je da je Zoran Božinovski uhapšen i da je u nadležnosti Višeg suda u Novom Sadu.

Portparolka Višeg suda u Novom Sadu Svetlana Tomić Jokić rekla je da je Božinovski uhapšen juče oko 20 sati u Novom Sadu, prema optužbi za zločinačko udruživanje, špijunažu i ucjenu iz Krivičnog zakonika Makedonije.

Kako je Svetlana Tomić Jokić navela, on je saslušan od strane sudije za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, koji mu je odredio ekstradicioni pritvor.

Dodala je da je branilac Božinovskog uložio žalbu na ovu odluku, i da će vanraspravno vijeće odlučiti o njoj.

Tomić Jokićeva je navela da je Makedonija u ovom slučaju dužna da u roku od 18 dana dostavi zamolnicu za izručenje Zorana Božinovskog, a nakon toga će vanraspravno vijeće odlučiti da li su ispunjeni uslovi za ekstradiciju.

Kako je navela, osumnjičeni će biti u pritvoru dok konačnu odluku ne donese Ministarstvo pravde Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije