Novi zemljotres uznemirio Albance - jačina navodno 4.5 po Richteru

Radiosarajevo.ba
Novi zemljotres uznemirio Albance - jačina navodno 4.5 po Richteru
Foto: EMSC / Potres u Albaniji

Zemljotres, snage 4.5 po Richteru, danas je uznemirio stanovnike Albanije, pogotovo građane Drača, a, sudeći po javljanjima, osjetili su ga čak i građani Crne Gore.

Kako javlja stranica EMSC, epicentar je bio na dubini od dva kilometra, 19 kilometara zapadno od Mamurrasa

Ovo nije prvi zemljotres koji je zabilježen proteklih dana u Albaniji, ali građani, u komentarima na EMSC, navode kako je ovaj, zabilježen u 17.21, trajao puno duže.

"Ima li ikad kraja", napisala je jedna osoba.

Na lokalnim portalima nema izvještaja o šteti ili povrijeđenima, no dodajmo da albanski mediji javljaju kako je snaga potresa navodno bila 4.3.

Podsjetimo, sjeverozapadnu Albaniju je 26. novembra 2019. pogodio je potres magnitude 6.4 s epicentrom 12 km zapadno-jugozapadno od Mamurrasa. Zemljotres se osjetio sve do Bosne i Hercegovine.

U potresu je umrla 51 osoba, a njih oko 3000 je povrijeđeno. Bio je to najjači potres koji je pogodio Albaniju u više od 40 godina, najsmrtonosniji u zadnjih 99 godina i najsmrtonosniji je potres koji se dogodio 2019. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije