Novi Sad: Srednjoškolca ranili mačetom

Radiosarajevo.ba
Novi Sad: Srednjoškolca ranili mačetom

Šesnaestogodišnji M.M, učenik srednje škole „Mileva Marić Ajnštajn“ povrijeđen je jučer oko 17 sati u ulici Miše Dimitrijevića u novosadskom naselju Grbavica. Nakon obračuna u kojem se potezalo hladno oružje, mladić je operisan i nalazi se u stabilnom stanju. Zbog porasta nasilja među mladima, Novosađani strahuju za bezbjednost svoje djece.

Kako se doznaje u Dječijoj bolnici, ovaj maloljetnik teško je povrijeđen, morao je biti i operisan, ali je van životne opasnosti.

„Dete je zadobilo povrede u vidu posekotine donjeg dela grudnog koša i abdomena širine 20 centimetara, gde dublje strukture nisu oštećene“, rekao je novinarima portparol Dečje bolnice Dušan Vuković, javlja Blic.

On je dodao da maloljetnik ima povrede ramena, kuka i podlaktice u vidu posjekotine, a kod podlaktice mu je oštećen veći krvni sud. Do napada je došlo kada je jučer oko 17 sati između nekolicine momaka okupljenih na ulici izbila svađa. Samo nekoliko minuta kasnije verbalni obračun pretvorio se u fizički, a uskoro je jedan od mladića potegao mačetu, dok je drugi počeo da koristi oružje koje su očevici opisali kao manju sjekiru.

„Ceo sukob trajao je jako kratko, nismo stigli ni da se oporavimo od šoka, a oni su svi već bežali. Samo je jedan madić ostao da leži, sav krvav“, pričaju stanari okolnih zgrada.

Policija je odmah stigla na teren, a mladi M.M. je prebačen u Dječiju bolnicu. Policija je vrlo brzo privela jednog od učesnika, punoljetnog D.K.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije