Novi Pazar: Radnik sebi zakovao ekser u šaku (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Novi Pazar: Radnik sebi zakovao ekser u šaku (VIDEO)
Ekser u šaci Halka Društinca (Fonet)

Radnik novopazarskog preduzeća „Iskra metala“ Halko Društinac zakovao je sebi ekser u šaku u namjeri da upozori javnost na proteste i štrajk invalida rada koji u tom preduzeću traje već 115 dana, javljaju srbijanski mediji.

Štrajkač je naveo da on i još 13 invalida rada te šest osoba s invalidnošću traže isplatu 21 neisplaćene plate i razliku u platama od 1991. do 2003. te da se zbog toga obraćao srbijanskom premijeru i pojedinim ministrima, ali da nije bilo odgovora.

"Molim građane da mi oproste. Ovo svjesno radim zbog nepravde koju nam čini država. Imamo izvršne presude već pet godina, a neće da poštuju svoje zakone", objasnio je.

Najavio je da će nastaviti zakivati eksere u ruku dok ne vidi novac na svom žiro-računu. Drugi štrajkač je kazao kako je spreman zakovati se u središtu grada, navodi se.

Video: B92 (Sačekajte da završi reklamna poruka)

U aprilu 2009. godine došlo je do sličnog slučaja, i to opet u Novom Pazaru. Tada je radnik tekstilnog kombinata „Raška“ Zoran Bulatović sebi odsjekao prst, a tvrdio je da ga je i pojeo. Radnici „Raške“ također su mjesecima štrajkali zbog neisplaćenih plata za deset godina.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije