Novi pad cijena goriva u Srbiji

0
Radiosarajevo.ba
Novi pad cijena goriva u Srbiji
FOTO: Pixabay / Nove cijene goriva / Ilustracija

Dobre vijesti za cijene goriva u narednih sedam dana obradovale su stanovnike Srbije. Iako se najavljivalo poskupljenje pred početak ljetnje sezone, izgleda da još uvijek nije vrijeme za to.

Litar eurodizela će od danas od 15 sati do slijedećeg petka u isto vreme na pumpama u Srbiji maksimalno koštati 182 dinara (3,04 KM), a benzin europremium BMB 176 dinara (2,94 KM), prenose srbijanski mediji.

Cijena se nije mijenjala u odnosu na prethodnu sedmicu i to su dobre vijesti imajući u vidu da su stanovnici Srbije dizel plaćali i po 220 dinara (3,67 KM) za litar prije samo 6 mjeseci.

Ministarstvo kulture i sporta KS planira značajna ulaganja oko 12 miliona KM u nove projekte

Ministarstvo kulture i sporta KS planira značajna ulaganja oko 12 miliona KM u nove projekte

Barelom na evropskom tržištu s početka godine trgovalo se i po cijeni od 117 dolara (212,63 KM), a ovih dana barel je na niovu od oko 75 dolara (136,30 KM).

Pad cijene na svetskim berzama pratilo je i srbijansko tržište, a sada bi globalno veća potražnja, koja će očekuje već od juna, mogla donijeti i nove, veće cijene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije