Novi epilog u slučaju Albanke koja je automobilom usmrtila brata i sestru: Općinski sud donio odluku

2
Radiosarajevo.ba
Novi epilog u slučaju Albanke koja je automobilom usmrtila brata i sestru: Općinski sud donio odluku
Foto: Instagram / Klevisa Ymeri

Utvrdivši da su rješenjem dubrovačkog Općinskog suda od 10. jula ove godine počinjene bitne povrede kaznenog postupka, Županijki sud u Dubrovniku je ukinuo to rješenje te je spis o albanskoj državljanki Klevisi Ymeri vraćen Općinskom sudu na ponovno odlučivanje.

Posljedično, bespredmetne su postale žalbe dubrovačkog Općinskog državnog odvjetništva kao i same okrivljenice, što znači da se o njima nije ni raspravljalo, a nova odluka o Klevisi Ymeri bit će uskoro donesena i to na sjednici Optužnog vijeća Općinskog suda u Dubrovniku koji će je zakazati i predviđenom zakonskom roku.

Time je tragična saobraćajna nesreća na predjelu Ratac u kojoj su u aprilu ove godine, nepažnjom albanske državljanke živote izgubili brat i sestra Katarina (19) i Stjepan (21) Đerek iz Gradca kod Ploča dobila novi epilog.

KONTAKT, Karim Azzam iz Gaze i grupa Fresh Generation Sarajevo pozivaju na plesnu radionicu

KONTAKT, Karim Azzam iz Gaze i grupa Fresh Generation Sarajevo pozivaju na plesnu radionicu

Podsjetimo, rješenjem za koje je drugostepeni sud utvrdio da je počinjena povreda odredbi kaznenog postupka, okrivljenici je određeno jamstvo u visini 70 hiljada eura a određene su i mjere opreza uz zabranu napuštanja Grada Dubrovnika te obveza javljanja Policijskoj stanici Dubrovnik svakog dana u određeno vrijeme. Istim rješenjem su joj oduzete i putne te druge isprave, a sve kao jamstvo da se okrivljenica može braniti sa slobode, piše Dubrovački.hr.

Očito, Općinski sud je temeljno odmjerio sve činjenice te je, stoga predmet i vraćen na ponovno odlučivanje. Ovom promišljenom odlukom izbjegla se i bilo kakva primjedba na mogućnost da su prošlosedmični mirni protesti, koje su na državnoj cesti D-8 u Pločama te ispred zgrade dubrovačkog Općinskog suda organizovali brat preminulih Katarine i Stjepana te njihovi prijatelji, rodbina i poznanici, mogli imati bilo kakvog utjecaja na dubrovačko pravosuđe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije