Novi detalji zločina u Splitu: U obračunu iza ponoći ubijen mladi nogometaš

2
Radiosarajevo.ba
Novi detalji zločina u Splitu: U obračunu iza ponoći ubijen mladi nogometaš
Foto: Screenshoot / Ubistvo nogometaša u Splitu

Splitsko-dalmatinska policija kriminalistički istražuje dvije osobe povezane s ubistvom 22-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je u subotu, 24. februara, oko 1 sat na Mažuranićevom šetalištu u Splitu izboden nožem.

"Nama ta braća nisu izgledala nimalo opasno. Dosađivali su, onako ispijeni, ponekad i jako neuredni, tražili bi pola eura, euro. Prije dva mjeseca jedan od njih je ispred jednog kafića u blizini vaše redakcije napravio incident pa su ga potjerali. Nije se opirao.

A sada da nožem ubije mladića koji je bio u našoj ulozi. Ulozi onog koji je trebao dati novac, a nije ga dao i zato je platio životom. Razmišljamo jesmo li i mi mogli biti u mrtvačnici da je nekoga od braće prespojilo i da nismo dali pola eura ili euro.

Britanski političari: "Rusija sije haos u regiji Balkana, trebali bismo poslati vojsku u BiH"

Britanski političari: "Rusija sije haos u regiji Balkana, trebali bismo poslati vojsku u BiH"

Oni se stalno drogiraju, žive u stanu s bolesnom majkom, a stalno smo kod njih viđali Stanislava Zavadlava, brata trostrukog ubice Filipa Zavadlava", govore novinarima Jutarnjeg lista vlasnici okolnih kafića i susjedi braće od kojih je nakon krim-obrade samo jedan prijavljen.

Riječ je o 31-godišnjem Anti R. koji je 22-godišnjem mladiću zadao jedan ubod nožem u prsište.

"On je inače onako malo dosadan, ali ne posebno agresivan, ali u posljednje vrijeme je ufilmao da je on neka važna faca u krim miljeu i to govorio okolo, a mi smo se na to smijali", kaže jedna njegova susjeda.

Ponoćna drama u Splitu: Mladić (22) ubijen nožem, tri muškarca privedena

Ponoćna drama u Splitu: Mladić (22) ubijen nožem, tri muškarca privedena

Dok je tijelo 22-godišnjeg mladića (inače nogometaš jednog kluba u blizini Splita) bilo odvedeno na obdukciju, dežurna policijska službenica za odnose s javnošću PU Željka Radošević je dala izjavu okupljenim novinarima. Rekla je da ne može potvrditi koliko je poginuli zadobio ubodnih rana.

"U ovom trenutku u prostorijama policije nalaze se dvije sobe koje su uhapšene i koje se dovodi u vezi s ovim događajem. Kad bude gotovo krim-istraživanje dat ćemo detaljnije informacije", rekla je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije