Novi detalji užasa u Zagrebu: Mladić se ubio u policijskoj stanici

2
Radiosarajevo.ba
Novi detalji užasa u Zagrebu: Mladić se ubio u policijskoj stanici
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Danas u 13:23 u privremenim službenim prostorijama I. policijske stanice Zagreb hrvatski državljanin nad kojim se provodilo kriminalističko istraživanje počinio je samoubistvo vatrenim oružjem, objavila je policija.

Kako se neslužbeno saznaje, muškarac je imao 25 godina. 

Nekoliko sekundi lažne sigurnosti bilo je dovoljno da 25-godišnjak skoči sa stolice i zgrabi svoj pištolj.

Kako neslužbeno doznaje 24 sata.hr, bio je metar dalje od njega pun metaka u vreći s izuzetim oružjem koje je policajac popisivao. Policajac je skočio za mladićem no ovaj se uspio upucati...

Kako doznaju, policajac je završio u totalnom šoku i pun krvi. Pokušao je pomoći mladiću, zvao je kolege upomoć, no rana je bila preteška.

Prema službenoj objavi PU zagrebačke, mladića su priveli zbog kriminalističkog istraživanja. Prema informacijama 24sata, imao je niz prijava zbog porodičnog nasilja i prijetnji. Zbog toga su policajci dobili i nalog za pretres stana, a i informacije da ima legalno prijavljeno oružje.

Kad su mu pokucali na vrata, odmah je sve bez pogovora predao. Nije se bunio niti je bio nasilan. Policajce je njegov čin začudio s obzirom na to da je bio susretljiv te nije pokazivao ništa od agresije zbog koje je prijavljen.

No najvjerovatnije je samo dobro glumio.

Inače je trenirao borilačke vještine te je i bildao. Nije skrivao da voli oružje s kojim se često fotografirao i to objavljivao. Na jednoj od posljednjih fotografija objavio je pištolj koji na ciljniku ima naljepnicu Marvelova (anti)junaka Punishera.

Nakon formalnog pretresa prepratili su ga u privremene prostore stanice u Ulici Grgura Ninskog, odmah uz Glavni kolodvor. Ondje su se policajci morali preseliti nakon razornog potresa 22. marta te su im netom uređene prostorije teško stradale.

Iako prostor u Ninskoj nije adekvatan za sve poslove, djelimično su ga prilagodili te je 25-godišnjak doveden u sobicu gdje je policajac popisivao oružje. Trebao mu je sve privremeno oduzeti prije nego se nastavi kriminalističko istraživanje.

"Osumnjičeni muškarac, koji je do tada u potpunosti surađivao s policijskim službenicima i svojim ponašanjem nije pokazivao znakove da bi naudio sebi ili policijskim službenicima, u jednom trenutku je naglom kretnjom uzeo jedno od vatrenog oružja te njime počinio samoubojstvo", napisali su iz policije o samom činu.

Ured policije odmah je poslao svoj stručni tim u stanicu kako bi utvrdio sve činjenice obrade i samoubistva, kao i očigledne propuste. Uviđaj je ondje provodila policija uz kantonalnog državnog advokata.

Zasad su bez komentara.

"Sve je u tijeku, a pošto su izvidi tajni ne možemo ništa reći", bili su kratki.

Zasad je poznato jedino kako će policajac morati dobiti psihološku pomoć.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije