Novi detalji ubistva malene Danke: Tijelo djevojčice još uvijek nije pronađeno

3
Radiosarajevo.ba
Novi detalji ubistva malene Danke: Tijelo djevojčice još uvijek nije pronađeno
Foto: Mondo.rs / Danka Ilić

Radnici javnog komunalnog preduzeća "Vodovod" su udarili djevojčicu Danku Ilić koja je stajala nasred puta i ubili je na mjestu, a umjesto da pozovu policiju odvezli su dijete do deponije.

Policija iz Bora uhapsila je jutros radnike Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod" Bor S. J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot zbog sumnje da su ubili djevojčicu Danku Ilić (2). S. J. je osumnjičen da je službenim vozilom 'Fiat panda' u ulici Radomira Putnika udario u pješaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom D. D. tijelo devojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na 'Starobanjskom putu' kod Bora gdje su tijelo izbacili sa desne strane puta.

"Forenzičkom analizom automobila, policija je sa svih kamera koji vode ka Banjskom bolje skinula sve snimke i svi automobili koji su primjećeni na kamerama su otkriveni, privremeno oduzeti. Jedan od atuomobila koji je uzet bio je i ovaj auto JKP, dakle dvojica radnika koji su tog dana dužili automobil i sa njim obavljali neke poslove po Banjskom polju", saopćili su srbijanski mediji.

Direktor SIPA-e se sastao sa srbijanskim ministrom MUP-a u Beogradu

Direktor SIPA-e se sastao sa srbijanskim ministrom MUP-a u Beogradu

"Udarili su djevojčicu koja je stajala nasred puta, ubili su je na mjestu. Izašli su napolje i oni su umesto da pozovu policiju, stavili u gepek automobila, odvezli su dijete do deponije na starom Banjskom putu i tu je bacili. Zatrpali su je otpadom, otišli su i očistili kiselinom i hemijskim sredstvima da bi uklonili tragove krv. Na prvi pogled tragova krvi nije bilo, upotrebom specijalne lampe su otrkiveni tragovi krvi i utvrđeno je da su pripadali Danki. Tijelo Danke nije pronađeno", dodali su.

Radnici JKP su se u više navrata vraćali i dodatno zatrpavali tijelo devojčice, a policija je do dokaza došla forenzičkom analizom automobila.

Uhapšeni radnici Vodovoda: Autom udario Danku (2), tijelo bacili na deponiju

Uhapšeni radnici Vodovoda: Autom udario Danku (2), tijelo bacili na deponiju

"Pali su na poligrafu, jedan od njih je priznao, pa poricao, na kraju je utvrđena istina. Jedan je potpisao priznanje, drugi još nije. Policajcima nisu ličili na ubice tokom prvog razgovora, oni su obični radnici i nisu ličili da su sposobni za tako nešto. 'Nismo mi to htjeli, slučajno smo je udarili, pa smo se uplašili', to su izjavili. Noćas je utvrđena istina i došlo se to iskaza ubica i svih materijalnih dokaza i policija je predala slučaj Tužilaštvu. Strašne vijesti za njenu porodicu i Srbiju. Svi smo se nadali da je živa, ali nažalost nije", prenosi Mondo.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije