Novi detalji tragedije u Srbiji: Krenuli kod ljekara i poginuli blizu Kraljeva

Radiosarajevo.ba
Novi detalji tragedije u Srbiji: Krenuli kod ljekara i poginuli blizu Kraljeva
Foto: Facebook / Tragično stradala braća Erdan i Selim

Selmin Halilović i Erdan Husković iz Rožaja poginuli su jutros u saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali, dok je Selminova majka zadobila povrede opasne po život.

Kako se pretpostavlja, udes se dogodio kada je Golf crnogorske registracije, kojim je upravljao Selmin, krećući se od Kraljeva prema Preljini prilikom preticanja kamiona direktno udario u autobus kragujevačkog prevoznika "Vihor", koji je dolazio iz suprotnog pravca.

Prijatelji se opraštaju od tragično stradale braće iz Rožaja

Vozač i Erdan, koji je bio na zadnjem sjedištu, na mjestu su preminuli, dok je Neima, koja se nalazila na mjestu suvozača, sa teškim povredama sanitetskim vozilom hitno prevezena u Opštu bolnicu "Studenica" u Kraljevu. Kako saznaju Novosti.rs u ovoj ustanovi, poslije operacije žena će zbog ozbiljnosti povreda biti prebačena u Kliničko-bolnički centar u Kragujevcu.

Niko od putnika iz autobusa nije povređen, a iako će više okolnosti pod kojima se ova nesreća dogodila biti poznato nakon istrage, pretpostavlja se da je glavni uzrok neprilagođena brzina u uslovima smanjene vidljivosti zbog guste magle.

Detalji tragedije na Ibarskoj magistrali: Poginula braća Erdan i Selim, tetka kritično

Rožajci su zanijemeli poslije vesti o smrti njihovih mladih sugrađana Selmina Halilovića i Erdana Husovića. Žaleći mladiće, Rožajci se mole i nadaju da će ljekari uspeti da spase Selminovu majku Neimu, koja je u nesreći teško povrijeđena.

„Eto, ugasiše se dva mlada života“, nevoljno priča jedan Rožajac. Njih dvojica su braća, Selmin se bavio preradom drveta, a Erdan je bio srednjoškolac. Teško su, ali časno živjeli... Krenuli su zorom za Beograd, gdje je Neima imala zakazan ljekarski pregled.

Potresne scene iz Srbije: Poginula dva mladića od 18 i 28 godina

U Rožajama će, po rečima predsednika Opštine Rahmana Husovića, biti proglašen dan žalosti, a još se iščekuje informacija o tome kada će biti dopremljena tela nastradalih. Rožajci, posebno oni mlađi, su se na društvenm mrežama opraštali od svojh mladih sugrađana.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije