Novi detalji tragedije u Hrvatskoj: 'Pojedini mediji pogrešno izvijestili o uzroku eksplozije?'

1
Radiosarajevo.ba
Novi detalji tragedije u Hrvatskoj: 'Pojedini mediji pogrešno izvijestili o uzroku eksplozije?'
Foto: Slobodna Bosna / Hrvatska policija/Ilustracija

Isplivali su novi detalji stravične eksplozije u kojoj je u srijedu poginulo devetogodišnje dijete iz Češke.

Kako neslužbeno saznaje reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić, djetetu je u rukama eksplodirala zasad nepoznata eksplozivna naprava koja se prije eksplozije nalazila u automobilu.

Iako su neki mediji pisali da je riječ o plinskoj boci, to negiraju povrede ljudi iz incidenta. Naime, oni na tijelu nemaju opekotine, već rane kakve bi uzrokovali geleri iz ručne bombe, nagazne mine ili nečega sličnog.

Hasan Salihamidžić operisan u Munchenu

Hasan Salihamidžić operisan u Munchenu

Kako je ranije objavila policija, porodica iz Češke u Bilišanima se zaustavila zbog kvara na automobilu. Dijete visoko 1,30 metara iz automobila je navodno izašlo s eksplozivnim predmetom, a do njega je u trenutku eksplozije stajala žena koja je zadobila povrede u predjelu abdomena.

Druga žena stajala je nešto dalje, a zadobila je povredu oka. Žene su u dobi od 49 i 34 godine, a s njima je bio i 39-godišnji muškarac, koji je nakon ukazane pomoći otpušten na kućnu njegu.

Istrazi tragedije policija je morala oprezno pristupiti, a u prvim saopćenjima istaknuli su kako se čeka dolazak službenika protueksplozijskog odjela. Naime, provjeravalo se ima li u automobilu još eksplozivnih naprava, javlja Dnevnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije