Novi detalji šokantnog ubistva Ljiljane Simić: Glumio ženu da prevari inspektore

1
Radiosarajevo.ba
Novi detalji šokantnog ubistva Ljiljane Simić: Glumio ženu da prevari inspektore
Facebook / Ljiljana Simić

Dragan Todić iz Herceg Novog maskirao se u žensku osobu i namjerno se šetao ispred nadzornih kamera na zgradi u kojoj je stanovala Ljiljana Simić, kako bi se stekao utisak da je ta kanadska državljanka i dalje živa. 

Na taj način, prema pouzdanim informacijama Vijesti, on je nakon zločina pružio pomoć državljanima BiH, četrdesetsedmogodišnjem Zoranu Mariću i devet godina mlađem Radomiru Deliću, koji se terete za ubistvo Simić. 

“Nakon ubistva, on je zajedno sa osumnjičenim Marićem ulazio u stan Simić a za to vrijeme na sebi je imao šešir i bio je ogrnut plavom tkaninom. Tako maskiran, on se više puta šetao sa Marićem ispred kamera. Na prvi pogled pregledom tih snimaka moglo bi se i zaključiti da je riječ o ženi, ali pažljivijim pregledom, jasno je da je riječ o muškarcu jer se na pojedinim kadrovima jasno vidi da je riječ o muškim nogama i da na sebi ima patike”, objašnjava izvor “Vijesti” blizak istrazi. 

Simić je nestala 6. septembra, a njeno beživotno tijelo policajci su pronašli 12 dana kasnije. 

Uprkos tome što se sumnjiči da je pomagao navodnim ubicama, slučaj protiv Tošića proslijeđen je kotorskom Osnovnom sudu. 

“Jedino mogu da vam potvrdim da sam obavio saslušanje osumnjičenog lica, nakon čega sam istom odredio pritvor do 30 dana”, kazao je Vijestima sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević. 

Rečeno je da je Tošić tokom saslušanja negirao sve što mu se se stavlja na teret. 

Da je i on navodno umiješan u taj zločin, iz policije su saopštili prije sedam dana, ne ulazeći u detalje. 

“D.T. je sumnja se Z. M. pomogao u skrivanju predmeta i tragova u vezi sa izvršenjem krivičnog djela ubistva i preduzeo druge aktivnosti radi sprečavanja otkrivanja krivičnog djela i izvršioca”, saopštili su tada iz Uprave policije. 

Unakaženo tijelo srpsko-kandske državljanke, pedesetčetvorogodišnje Ljiljane Simić pronađeno je 18. septembra u selu Mokrine kod Herceg Novog... 

Prema nezvaničnim podacima, istragom je utvrđeno da je Simić prije smrti pretučena, odnosno da su joj polomljene obje vilice i da je smrt nastupila gušenjem. 

Iako se u prvim trenucima spekulisalo da su osumnjičeni za ubistvo pokušali da zapale tijelo kako bi prikrili tragove, izvori iz istrage tvrde da je u stvari došlo do truljenja djelova tjela, a ne do pokušaja paljenja. 

Do sada prikupljeni podaci, tvrde izvori Vijesti, ukazuju da je mjesto gdje je pronađen leš - ujedno i mjesto zločina... 

Bivši suprug ubijene, Vladimir Krstanović prijavio je nestanak Ljiljane Simić. 

On se tada obratio Vijestima i rekao da je njegova bivše supruga posljednji put viđena 5. septembra u Kotoru, dok je s koferima u rukama napuštala stan. 

Tada je napisao da Simić godišnje provodi sedam ili osam mjeseci u Kotoru, a da je ostatak godine u Kanadi s djecom i porodicom. 

“Ljiljana je uplatila avionsku kartu za 6. septembar 2020. godine. Imala je let iz Dubrovnika, s polaskom u 9.30 ujutru... Nije sjela na taj let i gubi joj se svaki trag. Stupio sam u kontakt s policijom u Kotoru... Da je propustila avion sigurno bi se javila meni, našoj djeci ili familiji”, napisao je Krstanović. 

Istovremeno je napisao da su im čudne finansijske transakcije s kartice koju je koristila njegova bivša supruga, a o čemu njihovoj kćerki stiže izvještaj. 

“Pregledali smo sve račune u zadnjih šest mjeseci. Ljiljana je trošila mjesečno oko 4.000 dolara. U zadnjem mjesecu je pazareno i više puta podignut je novac s kartice - potrošeno je i izvađeno skoro 17.000 dolara. Viza centar je ugasio taj račun, dok im se Ljiljana ne javi. Ona nikada nije bila bez novca, niti podizala u kešu veliku sumu novca”, saopštio je tada.

Rođena je na Kosovu, do 1987. godine živjela je u Kragujevcu, kada se i odselila u Kanadu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije