Hrvatska / Uhapšen osumnjičeni za pucnjavu u Splitu: Poznati i novi detalji

11. 01. 2020. u 17:25:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 7

Uhićen je osumnjičeni za ubistvo u Splitu, upravo ga vode u policijsku stanicu na kriminalističko istraživanje, piše Dalmatinskiportal.hr.

U središtu Splita u Hrvatskoj došlo je do pucnjave u kojoj je navodno ubijeno troje ljudi, javljaju hrvatski portali.

Prvo je upucan motociklist u središtu Splita, u Radmilovićevoj ulici, javio je Dalmatinski portal. Drugi motociklist upucan je 500 metara dalje na Šperunu. Jedna je osoba u Radmilovićevoj ulici ranjena, koja je prema posljednjim informacijama preminula. Jedna je ženska osoba nedugo nakon toga došla na mjesto događaja i vikala "Ubit ću vas sve", piše Index.hr.

Policija je potvrdila sve.

"Prema prvim informacijama s terena, počinitelj je muškarac obučen u crno, ima oružje i kreće se put Marjana. Molimo sve građane na tom području grada da se sklone s ulica i da, ako uoče osobu, odmah zovu policiju. Sve raspoložive policijske snage su na terenu i tragaju za počiniteljem", kažu iz policije.

Prema izjavi jednog od stanara, motociklist je upucan. Svjedoci tvrde da su čuli više hitaca.

Na mjestu događaja je interventna policija.

Motiv zločina je droga?

Svjedokinja koja je bila u blizini mjesta pucnjave sve je ispričala za Index. Rekla je kako su se začuli rafalni pucnjevi dok je sjedila na Matejušci.

"Za desetak minuta je došla hitna, pa i policija", rekla je i dodala kako se priča da je sve povezano s drogom.

Navodno je jedan od ubijenih muškaraca bio diler.

"To se dogodilo oko 15:35. Čuli smo rafalne pucnjeve u dva navrata, kao iz kalašnjikova. Nakon toga ništa, tišina, da bi za 5-10 minuta čuli sirene hitne pomoći i policije. Mi smo sjedili na Matejušci s morske strane, 50-ak metara od toga. Vjerojatno su ovi koji su pucali nakon toga otišli prema Varošu, unutra među kuće. Izgledalo je kao da su se sukobile dvije bande na motorima", rekla nam je svjedokinja.

NEMA KOMENTARA