Novi detalji o Biljani koja je zazidala muža: Mještani tvrde da ju je neko oteo

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji o Biljani koja je zazidala muža: Mještani tvrde da ju je neko oteo
Foto: Blic.rs / Porodična tragedija u Leskovcu

Ukoliko su ove priče mještasna Velikog Trnjana kod srbijanskog grada Leskovca tačne, misterija Biljanine i smrti njenog supruga Ivana Stojanovića, čije je tijelo pronađeno zabetonirano u podrumu, mogla bi biti još veća.

Sumnja se da je Biljana sjekirom usmrtila supruga, nakon čega je njegovo tijelo zabetonirala, ali se do okončanja istrage ni jedna druga opcija ne odbacuje, kao ni to da li je imala pomoć.

Komšije vraćaju film i sjećaju se mnogih neuobičajenih situacija od kojih neke nakon Biljanine smrti mogu da bace novo svjetlo na cijeli događaj.

"Prije tri dana komšija i komšinica, koji su uveče pušili cigare na terasi, vidjeli su Biljanu kako stoji na rasklrsnici i čeka. Onda je naišla jedna limuzina, ali zbog mraka nisu mogli da vide o kom je modelu automobila riječ, kao ni registarske tablice. Ona je prišla i vjerovatno je, kada je vidjela da u kolima nije neko ko je trebalo da bude, došlo do rasprave. Počeli su da se svađaju i na silu je, navodno, uvučena u kola. Počela je da viče: "Ne, ne, pustite me", priča za "Blic" jedan od komšija.

Kako navodi, to se dogodilo u srijedu navečer.

"U nedjelju je njeno tijelo pronađeno u štali u jaslama za krave. Ležala je na čaršafu sa glavom na jastuku, dok su, kako se priča, vrata od štale bila zatvorena i zavezana sa spoljne strane, a ako je to tačno, onda je to neko sa strane uradio", kaže jedan od komšija.

On se sjeća da je Ivan tu poslednji put bio 2018. ili 2019. godine i da ga od tada više nije vidio.

"Tad kada je došao prodali su traktor i sve priključne mašine on i žena. Nikome to nije bilo čudno, jer smo svi znali da radi u Rusiji i da zemlju nema ko da obrađuje i da je bolje da prodaju mehanizaciju, nego da stoji neupotrebljena. Međutim, Ivana nije bilo dugo. Prije dva mjeseca sam pitao komšinicu šta je sa njima, a ona je odgovorila: "Ma treba da dođe u aprilu". Rekla mi je i da je valjda prešao da radi za neku novosadsku firmu. Da li je to njoj neko tako pričao ili je ona namjerno govorila netačno, ne znam, ali sam je pitao da li se čuju, na šta je rekla: "Kako da ti kažem, pratimo (pričamo), ali ne može da dođe". Govorila je i da će da ide u Novi Sad da ga nađe "živog ili mrtvog", priča komšija iz sela za "Blic".

Mještani Velikog Trnjana ne mogu da povjeruju da je Biljana ubila supruga, kao ni da je sebi oduzela život.

"Nikad niko u selu ne bi rekao da to može da se desi. Meni je nevjerovatno bilo kada sam pročitao vijest u medijima. Još nekako vjerujemo da će nešto drugo da se otkrije", pričaju mještani.

Kažu i da je selo veliko, pa da Biljanu nisu viđali često, osim kada je išla po djecu u školu.

"Priča se po selu da je imala nekoga, ali to je sve rekla-kazala. Sve najbolje o njima mogu da kažem. Iskreno smo se iznenadili kada smo čuli da je izvršila samoubistvo, jer ništa na to nije ukazivalo. Nedavno je kćerki slavila 18. rođendan. Nisu bili prebogati, ali ni siromašni, imali su za sebe dovoljno. Svi smo u šoku", navodi mještanin Velikog Trnjana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije