Novi detalji nesreće u Mađarskoj: Za sve je kriva pješčana oluja?!

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji nesreće u Mađarskoj: Za sve je kriva pješčana oluja?!
Foto: Police.hu / Udes u Mađarskoj

Na autoputu M1 kod Herceghaloma u Mađarskoj danas se oko 14.25 sati dogodio stravičan udes u kojem je učestvovalo pet kamiona i čak 37 automobila, a nakon sudara izbio i požar.

Prema dosadašnjim podacima, u udesu je izgorilo 19 vozila, a nakon uviđaja potvrđeno je da je povrijeđeno čak 36 osoba. Trinaest osoba je zadobilo teške tjelesne povrede. Auto-put je zatvoren u oba smjera.

Za sada nema zvaničnih uzroka nesreće, ali prema prvim izvještajima, na auto-putu je u trenutku sudara bila pješčana oluja koja je mogla značajno da smanji vidljivost.

Upozorenje građanima: Planirani radovi mogu uzrokovati prekide vodosnabdijevanja u ovim ulicama

Upozorenje građanima: Planirani radovi mogu uzrokovati prekide vodosnabdijevanja u ovim ulicama

Vatrogasci sa nekoliko lokaliteta pridružili su se budimpeštanskim snagama i pripadnicima sektora za vanredne situacije na mjestu događaja, zajedno sa četiri spasilačka helikoptera.

"Prema prvim informacijama, trenutno je na liječenju 25-30 povrijeđenih, ali to još nisu konačne brojke, nekoliko vozila se zapalilo. Trenutno je uviđaj povređenih još u toku, za sada je prva povratna informacija bila da je oko polovina povrijeđenih teže, a druga polovina lakše povrijeđenih, po završetku intervencija na licu mjesta moći ću da saopštavaju tačno koliko ih ima i koje su povrede zadobili.

Zbog velikog broja povrijeđenih, prevozićemo ih u nekoliko bolnica kako bismo uz pomoć spasilačkih helikoptera vrlo brzo mogli da smjestimo teže povrijeđene u udaljenije bolnice. Planiranje ovoga se odvija uporedo sa zbrinjavanjem na licu mjesta", rekao je portparol Nacionalne službe hitne pomoći Pal Đerfi za Hirado.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije