Novi detalji napada u Hrvatskoj. Ubica ispitan u policiji i predan u zatvor

6
Radiosarajevo.ba
Novi detalji napada u Hrvatskoj. Ubica ispitan u policiji i predan u zatvor
Foto: Screenshot/Facebook / Krešimir Pahoki

Šestero ljudi ubijeno je u ponedjeljak, 22. jula, u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru.

Penzionisani vojni policajac Krešimir Pahoki ušao je u Dom i počeo pucati. Ubio je petero na licu mjesta i više ranio.

Naknadno je u bolnici preminula još jedna osoba. Ubijeni su njegovatelj i pet starica, štićenica doma, među kojima je i njegova majka. Nakon napada otišao je do obližnjeg kafića gdje je i uhapšen.

Poznati meteorolog objavio najnoviju prognozu i otkrio kada stiže nova promjena vremena

Poznati meteorolog objavio najnoviju prognozu i otkrio kada stiže nova promjena vremena

Pahoki je penzionisani vojni policajac. 1996. godine ga je Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske zahvalnosti koja se dodjeljuje hrvatskim državljanima za časnu i uzornu službu.

Otkriven motiv ubice?

Ubica je, prema još nepotvrđenim informacijama, u dom za starije došao s objašnjenjem da želi platiti račun za majku. Potom je počeo pucati po uposlenicima i štićenicima doma.

Sada je procurio mogući motiv stravičnog zločina.

Kako javlja HRT, kao razlog za masakr spominje se sukob osumnjičenog s majkom, koja je navodno imovinu prepisala na vlasnike doma jer je imala premalu penziju da bi ga mogla plaćati.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović to nije mogao potvrditi jer je kazao da ne smije iznositi ono što je predmet izvida, ali je istaknuo da je počinitelj pronađen u rekordnom roku i uhapšen. Policajcima je trebalo samo 12 minuta, rekao je.

Informacije o ranjenima

Doktor Branko Sudar iz pakračke bolnice, gdje su ranjeni iz masakra, gostovao je u Dnevniku HTV-a.

"Trenutno stanje pacijenata je stabilno. Oko 11 sati zaprimili smo šestero pacijenata u hitni bolnički prijem naše bolnice. Četvero pacijenata sa prostrjelnim povredama zaprimljeni su na hirurški odjel, od čega jedna osoba ima prostrjelnu ranu lijeve strane prsišta, dvije osobe imaju strijelne rane lijevog i desnog prsišta i jedna osoba ima strijelnu ranu desne uške, desne aurikule. Svo četvero su operisani i opće stanje u ranom postoperativnom toku je kod svih pacijenata stabilno", rekao je Sudar.

Herojska reakcija konobarice u Daruvaru: Uspjela smiriti ubicu i predati ga policiji

Herojska reakcija konobarice u Daruvaru: Uspjela smiriti ubicu i predati ga policiji

Dodao je i kako im je pružena psihološka pomoć.

"Jedna osoba je bila u akutnom stresnom sindromu, što je i za očekivati. Svi su oni pri svijesti, niko nije respiratorno insuficijentan, niko nije u komi. Oni s kojima se može komunicirati već su dobili psihološku pomoć", rekao je doktor Sudar.

Više detalja o napadu u Daruvaru možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije