Novi detalji drame: Monika u bolnici, opkoljeni otmičar prijeti da će se ubiti

Radiosarajevo.ba
Novi detalji drame: Monika u bolnici, opkoljeni otmičar prijeti da će se ubiti
Foto: RTS / Monika Karimanović

Već smo objavila da je 12-godišnja Monika Karimanović iz Suvog dola kod Niša pronađena deset dana nakon nestanka. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović potvrdio je da se za otmičarem Ninoslavom Jovanovićem, zvanim "Malčanski berberin", i dalje traga.

Ministar Stefanović za Tanjug je rekao da je djevojčica pronađena u ataru sela Svrljiški Miljkovac, a potom predata Hitnoj pomoći. Kako saznaje RTS, Monika je pronađena u seoskoj kući. 

RTS izvještava da je djevojčica u komunikativnom i svjesnom stanju prebačena na dječiju kliniku Kliničkog centra u Nišu. 

"Monika je dobro. Potresena je, čula sam joj glas. Bila je uplakana i rekla mi je da je mnogo gladna", za Novosti je rekla Monikina majka Aleksandra Karimanović.

Policija intezivno radi na tome da se "Malčenski berberin" uhapsi. Dopisnica "Novosti" javlja da je selo Pasjača pod opsadom policije i na svakih pet metara se nalaze jake snage sigurnosti koje stežu obruč oko "Malčenskog berberina". Nezvanično se saznaje da je policija uspostavila kontakt s otmičarem koji je naoružan i prijeti da će se ubiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije