Novi detalji potrage za djevojčicom Kjarom koja je uspješno okonačana

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji potrage za djevojčicom Kjarom koja je uspješno okonačana
Facebook / Djevojčica Kjara

Dramatična potraga za nestalom osmogodišnjakinjom Kjarom u Crnoj Gori sretno je završena, nakon što ju je jedan od mnogobrojnih dobrovoljaca pronašao u kanalu. No malena Kjara nije bila sama, već je s njom bio i pas koji se cijelo vrijeme brinuo o djevojčici.

Naime, pas Šarlota je iskopala rupu za Kjaru kako bi se ona mogla smjestiti, legla je pokraj nje i grijala ju, a lizala joj je i ruke koje su bile izgrebane od žbunja. Po dolasku dobrovoljaca, pas se uplašio te je pobjegao, a djevojčica je odvedena na sigurno.

"Imali smo sreću da su ona i pas, koji je bio uz nju cijelo vrijeme, pronašli neke puteve koji su bili sigurni i sinoć je pronađena u malo promrzlom stanju, no ništa što bi bilo zabrinjavajuće za nju", ispričao je priču predsjednik Općine Kotor Vladimir Jokić za Nova.rs.

Djevojčica je preksinoć nestala s dječje rođendanske proslave koja se odvijala u kući koja je bila odmah pokraj šume. Roditelji su oko 18.30 sati vidjeli da je nigdje nema, pa su pozvali policiju te je ubrzo krenula ogromna potraga u kojoj je sudjelovalo stotine dobrovoljaca te oko 200 vatrogasaca i policajaca.

"Oko 19.30 je prijavljen nestanak, a do 20 sati broj dobrovoljaca je bio toliki da mi više nismo mogli ni kontrolirati gdje se sav taj narod kreće, kazao je predsjednik. Ključni faktor za pronalazak Kjare bila je igračka psa koja je bila pronađena nedaleko od skloništa za pse. Vlasnici psa potvrdili su da to zaista je igračka njihove Šarlot te ju je sat i pol nakon tog otkrića pronašao jedan dobrovoljac u kanalu. Teren koji se obilazio je zarastao u gusto šiblje, dio je močvaran, a dio predstavlja bivšu santiranu deponiju", prepričava Jokić opasne uvjete u kojima su se pas i djevojčica nalazili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije