Novi detalji avionske nesreće u Hvaru

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji avionske nesreće u Hvaru
Foto: Dalmacija Danas / Avionska nesreća u Hvaru

U Hvaru u Hrvatskoj jučer, 31. maja, dogodila se avionska nesreća u kojoj su povrijeđene 52-godišnjakinja, 62-godišnjakinja i 47-godišnjakinja, sve tri državljanke Njemačke, a koje su se kretale nerazvrstanom makadamskom cestom uz aerodrom na koju je pao avion. Četvrta povrijeđena osoba je putnica iz aviona. 

Policijska uprava splitsko-dalmatinska oglasila se o avionskoj nesreći do koje je jučer došlo na otoku Hvaru.

"Obavljen je uviđaj pada aviona na otoku Hvaru kojim je utvrđeno kako je u petak, 31. maja 2024. godine oko 14:15 sati u gradu Stari Grad, u Starogradskom polju u blizini sportskog aerodroma, tokom slijetanja došlo do pada sportskog aviona. Utvrđeno je kako je avionom upravljao 68-godišnji državljanin Francuske, dok se kao putnica u avionu nalazila 64-godišnja državljanka Francuske", stoji u policijskom saopćenju.

Talijanski atletičar nije imao sretan početak na Olimpijadi: Izgubio je nešto veoma važno

Talijanski atletičar nije imao sretan početak na Olimpijadi: Izgubio je nešto veoma važno

Dalje su naveli da su tri državljanke Njemačke koje su se kretale nerazvrstanom makadamskom cestom uz aerodrom na koju je pao avion, povrijeđene. Povrijeđena je i 64-godišnja putnica aviona. Sve četiri povrijeđene osobe trenutno nalaze u bolnici gdje im se pruža ljekarska pomoć.

"Radi utvrđivanja okolnosti nastanka ovoga događaja, u saradnji s Hrvatskom agencijom za civilno zrakoplovstvo kriminalističko istraživanje se nastavlja", naveli su iz policije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije