Nove informacije o slučaju trovanja hranom u Budvi: Hotel je zatvaran 8 puta u posljednja 3 mjeseca
Turistička inspekcija Uprave za inspekcijske poslove pečati hotel "Loza" u kojem se otrovalo 96 ljudi jer kako navodi direktorica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević hotel nema odobrenje za rad.
Inspekcija će zapečatiti i restoran hotela, a sobe se pečate nakon što ih gosti napuste.
O incidentu je obaviješteno Osnovno tužilaštvo u Kotoru kao i Centar bezbjednosti Budve.
Hrvati trojkama zasuli koš BiH: Zmajevi izgubili prvi od dva ključna meča za odlazak na Eurobasket
Nove informacije o trovanju turista u Crnoj Gori: Poznato zdravstveno stanje
Inače, turističkoj inspekciji je ovo osmi put u protekla tri mjeseca kako pečati budvanski hotel, a sedmi put je pečat skinut zbog čega je inspekcija slučaj prijavila kotorskom tužilaštvu.
Turisti koji su otrovani hranom bili su smješteni u ovom hotelu, ali još nije utvrđeno kako i gde je došlo do trovanja, prenosi Blic.
Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove je nakon što je prijavljeno trovanje izvršila uzorkovanje hrane iz restorana "Loza", i zabranila njeno služenje.
Nakon incidenta, tokom jučerašnjeg dana, oglasila se i uprava hotela koja tvrdi da se gosti nisu otrovali hranom koju su jeli u restoranu hotela, već da su tokom jučerašnjeg dana bili na izletu u Boki na kojem su ručali.
"Da su se gosti otrovali u našem restoranu, onda bi i ostali gosti hotela imali iste simptome. Trovanje su dobili samo oni koji su bili na izletu", tvrde iz hotela.
Predsjednik Općine Budva Milo Božović i općinska administracija stoje na raspolaganju turistima koji su imali zdravstvene probleme, i obezbijediti će im, ako je potrebno, smeštaj, prijevoz i sve ostalo.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.