Nova godina, nove cijene: Poskupljuje gorivo u Hrvatskoj, ali ne zna se koliko će koštati u utorak

0
Radiosarajevo.ba
Nova godina, nove cijene: Poskupljuje gorivo u Hrvatskoj, ali ne zna se koliko će koštati u utorak
Foto: Radiosarajevo.ba / Benzinska pumpa / Ilustracija

S ulaskom u Novu godinu u Hrvatskoj će se povećati cijena benzina i dizela. Mnogi su građani nezadovoljni tom odlukom i smatraju da cijene svih proizvoda rastu, dok se životni standard smanjuje.

Na prvo novogodišnje poskupljenje građani neće morati dugo čekati. Kako javlja Dnevnik Nove TV, od srijede bi benzin trebao poskupjeti za dva eurocenta, a dizel za jedan cent. A prije toga, u utorak, gorivo bi na jedan dan moglo i poskupjeti znatno više.

Vladina odluka o trenutnoj cijeni benzina vrijedi do 1. januara, a nova će stupiti na snagu 3. januara pa na pumpama u utorak trgovci mogu staviti praktički cijene koje žele.

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

"Na to smo pripremljeni, na bolje ne može", izjavio je Sead, samo jedan od nezadovoljnih povećanjem cijena.

"Naučili smo to mi. Non stop poskupljenja, non stop inflacija, sve slabiji i slabiji život, skuplji, naučimo to brzo mi", tvrdi Kazimir.

Srećom poskupljenje je gotovo minimalno. Litra benzina će biti skuplja za dva centa, litra dizela za jedan pa će se njihova cijena izjednačiti. No, to će se dogoditi u srijedu, a prije toga moguće je i još jedno - jednodnevno poskupljenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije