Nova dva zemljotresa u Hrvatskoj: Probudilo mnoge građane

1
Radiosarajevo.ba
Nova dva zemljotresa u Hrvatskoj: Probudilo mnoge građane
Foto: EMSC / Zemljotres u Hrvatskoj

Zagreb su noćas nešto prije 2 sata uzdrmala dva potresa, a EMSC je javio kako se radilo o magnitudama 1,9 te potom o 2,7 stepena po Richteru.

Potresi su probudili mnoge Zagrepčane koji su se porukama javili na aplikaciji EMSC-a, govoreći o dva uzastopna potresa.

"Noćas, 07. marta, seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su dva slaba potresa kod Markuševca. Prvi se dogodio u 01 sat i 55 minuta magnitude 1.9 i drugi tri minute kasnije, u 1 sat i 58 min, magnitude 2.8 prema Richteru, a procijenjeni intenzitet u epicentru II-III stepena EMS, odnosno III-IV stepena EMS", objavila je Seizmološka služba Hrvatske.

Legenda jugoslovenskog fudbala kategoričan: 'Ja sam Predrag Pašić, ali nisam Srbin! Ja sam Bosanac!'

Legenda jugoslovenskog fudbala kategoričan: 'Ja sam Predrag Pašić, ali nisam Srbin! Ja sam Bosanac!'

Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su tokom popodneva u srijedu, 6. marta,  vrlo slab potres s epicentrom 2 km sjeveroistočno od Kašine u 13:22 sata.

"Ni malo nije bio slabi. Pogotovo drugi. Skočila sam iz kreveta kao onda kad je bio onaj veliki. Tutnjava, pa se krevet gadno zatresao", "Opet područje Čučerja. Prvo manji udarac, nakon par minuta jaki udarac i zatreslo cijelu kuću", "Auuuu, kako me scimalo. Kao jaka eksplozija ispod kuće", "Jako se treslo, grom pa glasno tresenje uz postupno smanjivanje", pišu korisnici EMSC-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije