Noćni provod u beach baru na Hvaru platili 23 hiljada KM!

Radiosarajevo.ba
Noćni provod u beach baru na Hvaru platili 23 hiljada KM!
Hula hula Hvar / Ilustracija

Jedan čitatelj portala Dalmacijadanas.hr dugo će pamtiti svoj noćni provod u Hvaru.

Nakon noćnog provoda u poznatom beach baru stigao mu je račun od gotovo 88 hiljada kuna, tj. više od 23 hiljada KM!

Te je večeri s društvom ispijao razna pića i, istini na volju, cjenik pića u svakom trenutku je bio dostupan, no iznos kojega je morao platiti na kraju večeri zaista je nevjerojatan!

Možemo shvatiti da je 0,33 L Jamnice 29 kuna (oko 8 KM), da je Ožujsko 0,33 L 39 kuna (oko 10 KM), možemo shvatiti i da je 0,25 L Red Bulla 45 kuna (12 KM), ali da litra šampanjca Dom Perignon Rose dođe 15 tisuća kuna (4000 KM), to je već na granici situacije kada valja postaviti pitanje kuda vodi dalmatinski turizam. Hvar je, htio, ne htio, postao neka vrsta elitne hrvatske turističke destinacije, a to sa sobom nosi i pozitivne i negativne stvari.

U Hvar tako, među ostalim, dolaze turisti dubljega džepa, ali puno je i onih gostiju koji se tuže da je najsunčaniji grad na Jadranu vrlo skupa destinacija. Ove su godine upravo u Hvaru zabilježeni slučajevi da se zatvaraju restorani zbog nedostatka radne snage i kvalitetnog kadra. Cijene diktira tržište, ali pitanje je ima li smisla situacija da se za litru (vrsnog) šampanjca mora izdvojiti daleko više od dvije prosječne hrvatske plaće…

Papreni račun - undefined

Dalmacijadanas.hr: Papreni račun

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije