Njemački ministar Nibel: Crna Gora sidro stabilnosti regiona

Radiosarajevo.ba
Njemački ministar Nibel: Crna Gora sidro stabilnosti regiona

Za region zapadnog Balkana najbitnija je stabilnost, a Crnu Goru vidimo kao sidro stabilnosti jer može da u tom smislu pomogne i drugim država u smjeru članstva u Evropskoj uniji (EU), poručio je danas ministar za privrednu saradnju i razvoj Njemačke Dirk Nibel, nakon susreta sa premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem, javila je agencija Anadolija.

Njemački ministar koji već drugi dan boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, kazao je tokom konferencije za novinare da će saradnju među te dvije države u narednom periodu jačati prije svega privatne investicije, te da Crna Gora uz napredovanje i dostizanje standarda za članstvo u Evropsku uniju treba raditi i na pobošljanju poslovnog ambijenta.

"Njemački privrednici će tokom narednih godina raditi na realizaciji projekata koje su započeli u Crnoj Gori, a to je obim sredstava od 300 miliona eura", kazao je Nibel.

Nibel je izrazio zadovoljstvo povodom velikog interesovanja njemačkih privrednika za ulaganja u Crnu Goru, a posebno su, kako je kazao, zainteresovani za ulaganja u polja energetike, proizvodnje hrane, turizma, infrastrukture i vodosnabdijevanja.

"Zahvaljujući intenzivnoj saradnji u privrednoj oblasti, Njemačka odavno ima poziciju zemlje lidera u pogledu razvojne pomoći koju pruža Crnoj Gori", rekao je Đukanović nakon razgovora sa Nibelom, a javila agencija Anadolija.

Premijer Crne Gore Milo Đukanović je kazao da je Nibelova posjeta kruna jedne višegodišnje saradnje dviju zemalja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije