Nikolić: Nekima krivo što RS funkcioniše u zemlji koja ne funkcioniše

Radiosarajevo.ba
Nikolić: Nekima krivo što RS funkcioniše u zemlji koja ne funkcioniše
/ Anadolija
Povodom 21. godišnjice od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da se Beograd, kao garant tog sporazuma, nikada neće složiti s umanjenjem prava entiteta, posebno RS-a.

Nikolić je rekao da su se nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma izdvojila dva entiteta i da se u proteklu 21 godinu bolje snašla Republika Srpska.

"RS je sebi pronašla mnoge partnere u inostranstvu sa kojim otvoreno sarađuje, razvija ekonomiju. Ona je prihvatila sve ono što je bilo za nju prihvatljivo da postane zajedničko, a ono što nije - nije ni morala na osnovu Ustava BiH i sada je nekima kriva zato što funkcioniše u zemlji koja ne funkcioniše", rekao je Nikolić novinarima u Beogradu.

Prema njegovim riječima, međunarodna zajednica je sama kriva što nije uspjela omogućiti funkcioniranje BiH jer je "postavila uslove, koje narodi u BiH, čim je uspostavljen mir, više nisu htjeli da ispune".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije