Nikolić će prvo u Brisel. Ali poslije Moskve

Radiosarajevo.ba
Nikolić će prvo u Brisel. Ali poslije Moskve

Šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak predao je Tomislavu Nikoliću poziv da posjeti Brisel. Nikolić je obećao da odmah nakon inauguracije (10. juna), prvo ide u sjedište EU. Ipak, prije inauguracije će posjetiti Moskvu.

Lajčak u Beogradu boravi kao kao izaslanik Catherine Ashton i prilikom susreta sa novoizabranim predsjednikom Srbije predao mu je poziv za posjetu Briselu.

Tomislav Nikolić je Miroslavu Lajčaku, slovačkom diplomati i izaslaniku EU, rekao da će u svom radu posebno insistirati na nastavku evropskog puta Srbije i istovremeno se založio za brzo formiranje nove Vlade Srbije, javio je B92

Na konferenciji za novinare nakon susreta sa šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem, Lajčak je zamoljen da prokomentariše to što će Nikolić sutra otputovati u Moskvu, na kongres Jedinstvene Rusije. "Nikolić je sada u situaciji kad šalje signale i stvara prvi utisak kako će djelovati kao predsjednik države."

Nikolić će 26. maja u Moskvi prisustvovati Kongresu Jedinstvene Rusije i obratiti se učesnicima, ali i sastati se sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, rečeno je ranije Tanjugu u SNS. Nikolić je pozvan da prisustvuje Kongresu prije nego što je izabran za predsjednika Srbije, kao šef stranke koja ima potpisan sporazum o saradnji sa Jedinstvenom Rusijom.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije