'Nikolaidisovim izjavama baviće se tužilaštvo'

Radiosarajevo.ba
'Nikolaidisovim izjavama baviće se tužilaštvo'

Prema pisanju podgoričkog Dana, izjave savjetnika predsjednika Skupštine Crne Gore Andreja Nikolaidisa povodom proslave 20 godina od formiranja Republike Srpske biće predmet interesovanja nadležnog tužilaštva, saopštila je osnovna državna tužiteljica u Podgorici Ljiljana Klikovac.

Ljiljana Klikovac rekla je da će se upoznati o sadržaju spornog teksta i da će nakon toga donijeti odluku da li ima elemenata za pokretanje postupka.

"Za sada ne mogu dati više informacija o ovom slučaju, jer tek treba da se upoznamo o onome što je napisao Nikolaidis. Svakako da ću razmotriti ono što je napisano i nakon toga ću donijeti odluku da li ima osnova za pokretanje postupka", rekla je Klikovac za podgoričke novine Dan, te dodala da će se u vezi sa tekstom Andreja Nikolaidisa možda konsultovati i sa vrhovnim državnim tužiocem.

Kako zabrinuto navode podgoričke novine, "Andrej Nikolaidis objavio je na portalu E-novine tekst pun govora mržnje, komentarišući proslavu 20 godina postojanja Republike Srpske u dvorani Borik u Banjaluci. Nikolaidis je u komentaru napisao da bi "civilizacijski iskorak bio da je upotrijebljen eksploziv u dvorani Borik u kojoj su glavari, duhovnici i umjetnici proslavljali 20 godina Srpske"."

Šta je ostalo od velike Srbije

Profesor banjalučkog Pravnog fakulteta Petar Kunić smatra da postoji utemeljen osnov za podizanje optužnice protiv savjetnika predsjednika Skupštine Crne Gore Andreja Nikolaidisa, te da Nikolaidisovo pisanje "može loše uticati na mlade ljude":

"Takve stvari se kažnjavaju u savremenom svijetu, jer su Nikolaidisovi stavovi poziv na činjenje zločina. On svojim pisanjem može uticati na mlade ljude što je potencijalno veoma opasno", rekao je Kunić

Nikolaidis se nije pravdao za napisano: "Sve što sam mi­slio da kažem imate u tekstu i nikakav dodatni komentar nemam".

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije