Nijemac u Rovinju podvodnom kamerom snimao djecu u bazenu - uhapšen je

0
Radiosarajevo.ba
Nijemac u Rovinju podvodnom kamerom snimao djecu u bazenu - uhapšen je
Foto: PU Istarska / Kamere oduzete uhapšenom Nijemcu

Rovinjska policija dovršila je još jedno kriminalističko istraživanje te je utvrdila sumnju da je 62-godišnji njemački državljanin počinio kazneno djelo iskorištavanje djece za pornografiju, je PU istarska.

Naime, 19. augusta u poslijepodnevnim satima gosti jednog naturističkog kampa na području Rovinja primijetili su muškarca koji je podvodnom kamerom snimao djecu u bazenu.

Gosti kampa odmah su obavijestili zaštitara, koji je zadržao muškarca i pozvao policiju, a policijski službenici uhapsili su njemačkog državljanina zbog sumnje da je počinio kazneno djelo.

Počinje isplata uvećanih penzija i razlika za prva tri mjeseca

Počinje isplata uvećanih penzija i razlika za prva tri mjeseca

Od osumnjičenog su oduzete dvije podvodne kamere i mobitel te je obavljena pretraga dviju kamp-prikolica koje muškarac koristi, kojom prilikom su pronađeni dron, još jedna kamera i mobitel, dva prijenosne računare i drugi predmeti. Budući da su prilikom pretraga pronađeni inkriminirajući sadržaji koji pokazuju nagu djecu, policija je oduzela predmete.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 20. augusta u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, prenosi index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije